нийл бломкамп
Нийл Бломкамп

По всичко изглежда, че Нийл Бломкамп не е седял със скръстени ръце, докато всички чакахме да разберем каква ще е съдбата на неговия проект „Пришълецът 5”, който на този етап е мъртъв, но не се знае дали в бъдеще все пак няма да го видим заради провала на „Пришълецът: Завет”, поставящ под въпрос завършека на подготвяната от Ридли Скот предистория на ксеноморфите, която беше основната пречка за осъществяването на филма (щяло да има разделение на феновете и да се компрометират и двата проекта… бла-бла-бла!).

През това време (а предполагаме и от по-рано, тъй като идеята му е амбициозна) Бломкамп е работил по създаването на Oats Studios – продуцентска компания, чиято цел е да произвежда оригинални жанрови късометражни филми, който да се разпространяват безплатно в YouTube и платено в Steam, където ще има допълнителни бонуси като концептуални рисунки, 3D модели, специални ефекти и други подобни, като основната идея е някои от тях в крайна сметка да се превърнат в пълнометражни филми. С други думи, Нийл Бломкамп се завръща към корените си (вероятно помните, че първият му и най-голям хит „Сектор 9” е базиран на неговия късометражен „Alive in Joburg”), за да помогне и на други обещаващи режисьори да осъществят проектите си, без да минават през традиционните, смазващи канали на Холивуд.

Заедно с обявяването на проекта, Бломкамп разпространи и първия тийзър трейлър на режисирания от него „Oats Studio: Volume 1”, в който ужасяващи извънземни същества са дошли на Земята, за да ни изтребят. Преди да видите трейлъра обаче, ето как Бломкамп обяви проекта в личния си туитър акаунт:

А ето и трейлъра на „Oats Studio: Volume 1”:

Честно казано, идеята за Oats Studios ни се струва чудесна и дано от нея излязат интересни филми и творци. Освен това ни се струва и добър ход за Нийл Бломкамп да се върне малко към корените си и да преосмисли кариерата си, тъй като всеки от големите му филми беше значително по-слаб от предишния.

За финал, докато чакаме „Oats Studio: Volume 1”, тук може да си припомните последната късометражка на Бломкамп „The Escape”, част от поредицата BMW Films.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments