Ако Адът ви се струва страшен, значи съвсем ще се наежите покрай „The Void“. Филмът, който фестивално дебютира още миналата година, цели да възкреси космическия ужас чрез подобаващо старомоден body horror в традициите на режисьори като Стюарт Гордън, Джон Карпентър, Лучо Фулчи, Дейвид Кронънбърг и братята Дъфър, но и на писатели като Робърт Чеймбърс, Х. Ф. Лъвкрафт, Стивън Кинг, Клайв Баркър и Джунджи Ито. Разбира се, от самоцелен B-movie не може да се очаква кой знае каква кинематографична класа, но съдържанието в общи линии оправдава заявката на Стивън Костнански и Джереми Гилеспи, които са основните отговорници за реализирането на проекта.

Вече сме обръщали подробно внимание на „The Void“ в новинарската ни секция, но поради сериозната ни и несломима страст към подобен род заглавия решихме да отделим още малко време, за да се порадваме на окултния сплатър – този път в рамките на подкаста Inglourious Kunts. Рубриката е „2 Kunts 1 Couch“, а участниците са Благой Иванов и Димитър Дринов, които се опитват не само да анализират криво-ляво хоръра, но и да посочат важни паралели със сходни като тематика, сюжет и изразни средства продукции от миналото.

Ето го и резултатът:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. На мен ми направи впечатление нещо друго относно този филм. Хората се разделиха на две относно всичките препратки, намигвания или открити копирания на любим материал от други филми. Или много се кефят като видят позната сцена, или плюят тия как само крадат 😀 Лично аз съм много доволен от филма и хич не смятам за минуси препратките 🙂

  2. Аз също останах предимно доволен, макар да ме е яд, че нямаше wow-ефект.