По някакво странно стечение на обстоятелствата, DC ще започнат да водят „по точки” пред Marvel-ските си конкуренти в необявеното съревнование кой ще направи повече филми, в които начело на екшъна е жена-супергерой. Макар че предстои съвсем скоро да се срещнем с „Captain Marvel”, в лагера на Warner Bros. са „Wonder Woman”, „Gotham City Sirens”, а вече и „Batgirl”.

Variety разпространиха новината, че Джос Уидън „финализира сделка” да направи филм във вселената на „Човек от стомана”, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, „Отряд самоубийци”, „Wonder Woman”, „Justice League”, „Aquaman” и така… до края на света. Предполага се, че той ще поеме проекта и като продуцент, а също и като сценарист и според първоначалната информация герои в него ще бъдат доста персонажи от света на Готам (очаквайте камео-включвания).

В допълнение на новината, че режисьорът, отговорен за „Отмъстителите”, един от най-добрите Marvel-филми в последните 10-15 години, ще предложи творческите си умения на DC, идва уточнението от Entertainment Weekly, че главна героиня се очаква да бъде щерката на комисар Гордън – Барбара, известна най-вече като популярната и обичана дружка-съюзник на Батман в борбата с престъпните елементи в Готам – Batgirl.

джос уидън
Джос Уидън

Говори се, че героинята ще бъде базирана на образа, познат от „The New 52” – новата поредица DC комикси, стартирала през септември 2011. Важно е да се отбележи, че там Барбара е доста млада, което ще даде възможност на авторите (вероятно) да й разрешат да бъде и по-безразсъдна, но… да не прибързваме! И въобще не ни се ще да отваряме темата (подобно на някои колеги отвъд Океана) дали не би било по-добре жена(!) да режисира филм за супергероиня – не ни се занимава с нелепи, първосигнални съждения!

Адмирираме решението на Уидън да се захване с историята на Batgirl – това е съвсем естествен ход за човек, известен с феминистките си позиции; освен това е абсолютно логично и разбераемо за един режисьор да поеме проект, който му е интересен и представлява предизвикателство за него, без значение в кой лагер на майсторите на комикси ще се окаже накрая. Ако си способен да дадеш всичко от себе си, и безрезервно се посветиш на сюжета, на който трябва да вдъхнеш живот – работата ти е свършена брилянтно и във вселената на Marvel, и в световете на DC! Все пак публиката последна има думата – а тя продължава да очаква с все същото нетърпение всички комиксови блокбастъри.

Ще следим за новини по темата „Batgirl”, бъдете сигурни!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. На коя система да гледам екшън филм?
    4dx или IMAX? Няма да казвам кой филм, че ще ми се обидите. Ще кажа само, че филма е 2D.

  2. Ся за главната роля ше вземат някой трансджендър фрийк и малоумните феминистки ше млъкнат.

  3. Мхм, Флаш филма е пълна каша, Дъ Батман филма е пълна каша, ама давай, продължаваме, всичкото герой дето има получава филм. Birds of Prey, Harley Quinn spin-off – една камара ненужни на никого и маловажни неща. Колко ше се върже с другите, колко не, няма значение. We want money! Някой да пусне атомна бомба в офиса на WB и да се свършвa!

    1. не съм фен на Ди Си, не че не ги харесвам, но не ги позмнавам като герои и история.
      Обаче като изключим Батман, всичките му производни са ужасно дразнещи, Робин, Батгърл, Батбейби, Батграндфадър…..кому са нужни.
      Може би найтуинг, май и този филм се разискваше…..

    2. Точно! Ако ще правят нещо свързано с Батман (при положение, че явно и него не знаят как да го направят), най-логичното е да е Найтуинг, Дик Грейсън, по дяволите! Дори Робин, който в момента му е син (Деймиън Уейн) не е толкова интересен!

  4. Джос Уидън е добър избор. Преди 3 години в сайта май бях чел, че е искал да снима,, Жената Чудо“ ,но са му отказали 🙂

    1. Ахам, бил е направил драфт на сценарии, който обаче въобще не са харесали! Доста хора от индустрията, които са го чели, също казват, че не струвал! Странна работа, при положение, че Уидън е доста силен писач!