V/H/S/

Всички знаем, че в днешно време хорър жанрът е обезкървен от безкрайни поредици „found footage” евтинджоси и качествените филми са истинска рядкост, да не говорим пък за хорър антологиите, които, както се казва, се броят на пръстите на едната ръка на сляп месар. Затова няма как с лека ръка да подминем изградената от шест части антология „V/H/S/”, която беше един от хитовете на изминалия фестивал в Сънданс.

Филмът разказва за група престъпници, наети от мистериозен поръчител да проникнат в стара къща насред нищото и да откраднат една конкретна видео касета. Задачата обаче се оказва по-трудна, отколкото са си представяли, защото в къщата те попадат на огромно количество касети. Докато търсят правилната, те са изложени на безкрайна поредица от видеа, всяко по-ужасяващо от предишното.

Честно казано, изглежда ни чудесно и щяхме да искаме да гледаме филма, дори и да не бяхме чели изключително положителните ревюта.

Както вече стана дума, „V/H/S/” е изграден от шест части, всяка режисирана от различен режисьор. Това са Адам Уингард („You’re Next”, „A Horrible Way to Die”), Тай Уест („The House of the Devil”, „The Innkeepers”), Дейвид Брукнър („The Signal”), Джо Суонбърг („Silver Bullets”), Глем МакКуейд („I Sell the Dead”) и режисьорския квартет Radio Silence.

А сега вижте и доста приятния постер на филма.

V/H/S/ - плакат

Премиерата е 5 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *