дейвид боуи в  лабиринт 1986
Дейвид Боуи –
Лабиринт (1986)

Не исках, ама никак, да пиша тази новина – поне докато не ми размине безсилния бяс, обхванал ме по адрес на TriStar Pictures и The Henson Company. Вече е сигурно, че ще обединят усилия, за да направят „рибуут” (не било „римейк”, слава богу!) на една от класиките на моето детство – „Лабиринт” („Labyrinth”) на Джим Хенсън, с участието на великия, несравним Дейвид Боуи и тийнейджърката Дженифър Конъли.

Ясно е, че проектът се придвижва в някаква посока, защото преди дни беше обявено как Джей Басу („Monsters: Dark Continent”) пише сценарий, а режисьора на римейка на „Злите мъртви” „Don’t Breathe” и „Онова, което не ме убива” (предстоящото продължение на „Момичето с драконовата татуировка“) – Феде Алварес ще поеме отговорност за бъдещото пътешестие из вселената, създадена от изключителното въображение на Джим Хенсън. Алварес споделя:

Лабиринт” е един от най-важните филми на моето детство, заради които се влюбих в киното. Не бих могъл да бъда по-развълнуван от възможността да разширя вълшебната реалност, създадена от авторите на филма, и да поведа новите поколения киномани обратно към Лабиринта…

Единствения факт, който спасява Феде Алварес от директно посегателство върху живота му, е решението да не се появява Кралят на гоблините Джарет! Все още не е предоставена информация какъв ще е сюжета на „рибуута” (или spinoff?), но и все още не сме готови за такива детайли.

Напомняме, че сценарият на класиката от 1986 година е написан от самия Тери Джоунс по сюжет на Денис Лий, и това е последният пълнометражен филм, по който работи Джим Хенсън. Неговата дъщеря Лиза ще бъде един от продуцентите на новия проект; от страна на TriStar в тази роля се включва Никол Браун.

Не искаме да обиждаме никого с преразкази на сюжети – заповядайте на танц в замъка на Джарет, защото светът наистина се разпада…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *