Всички колеги отвъд Океана се фукат с факта, че Marvel Studios са разрешили на отбрано журналистическо общество да посети „светая светих” на комиксовата вселена – мястото, където се творят… чудесата (pun intended). В началото на седмицата студиото е организирало „отворени часове” и членовете на репортерската тълпа са били оставени да се разхождат като деца в сладкарница – отбили са се да разгледат как върви работата по „Black Panther”, разменили са коментари с режисьора Пейтън Рийд за „Ant-Man and the Wasp” и между другото са зърнали няколко концептуални рисунки на Капитан Марвъл от предстоящия „Captain Marvel”.

При все че супергеройският вид, в който ще се появи прочутата Каръл Денвърс, съвсем не е финализиран, маниаците на различни теми (като дължината на косата, дали да има или да няма шлем, а също и колко точно е по-тъмно червеното от оригиналните комиксови рисунки, как вероятно ще наподобява по-мрачната цветова гама на филмовия Капитан Америка и дали звездата на гърдите не е по-скоро бяла, вместо традиционното жълто…) вече са се развихрили – Бри Ларсън сподели още преди няколко месеца, че ежедневно я засипват всякакви коментари в Twitter.

След като хвърлите по едно око на войнствения вид на героинята й, все още в рисуван вид, ще споделим и по-важната новина…

captain-marvel-brie-larson-concpet-art Captain-marvel-hair

… а пък този фен-арт най-много приличал на подготвяния в момента костюм на Captain Marvel…

Captain-Marvel-Brie-Larson-fan-art

… и сега вече – новината!

Marvel Studios вече са направили своя избор в чии режисьорски ръце да поверят съдбата на първия женски персонаж в тяхната вселена, който ще трябва да изнесе на плещите си (крехки) цял франчайз – това са Анна Боден и Райън Флек.

Очевидно тенденцията е да се мисли нестандартно – изборът да е неочакван, и това да са малко известни хора. През 2015 година двамата режисират „Mississippi Grind”, преди това са работили по комедията в психиатрична клиника „It’s Kind of a Funny Story” и спортната драма „Sugar”. Най-обещаващият факт (лично за мен) от филмографията на двамата е „Half Nelson” – уникално-прекрасен филм с удивителна роля на Райън Гослинг, който е дебют за Флек, а Боден е съавтор на сценария на филма.

Преди да направят своя избор за ръководната режисьорска позиция, ръководството на Marvel е трябвало да се убеди, че сценарият е в подходящ за работа вид – негови автори са Мег ЛеФов („Отвътре навън”) и съавторката на „Пазители на Галактиката” Никол Пърлман. Три от четири плюс главна героиня – това определено прилича на силен залог върху идеята за „girl power”, което… не сме сигурни дали е най-правилното решение, само дето не го взимаме ние.

Боден и Флек са интересно решение за супергеройския филм, посветен на капитана от военновъздушните сили, която след инцидент с извънземен се сдобива с могъща сила, способности за летене и опция за изстрелване на унищожителни снопове енергия. Очакваме с нетърпение появата на Бри Ларсън в ролята – любопитни сме как ще се справи с образа на Капитан Марвел. Филмът трябва да е готов на 8 март 2019 година.

А за финал на новината, която започнахме с обиколката из Marvel Studios, предлагаме известно количество снимки на костюми и комиксови библиотеки, които биха разтреперали всеки средностатистически фен на рисуваната вселена…

marvel-stuido-tour-image-2-600x450 marvel-stuido-tour-image-1-600x450 marvel-stuido-tour-image-3-600x450 marvel-stuido-tour-image-5-450x600 marvel-studios-comic-book-library-9-450x600 doctor-strange-costume-marvel-studio-tour-1-450x600 doctor-strange-costume-marvel-studio-tour-2-450x600 marvel-studios-comic-book-library-4-450x600 marvel-studios-comic-book-library-7-600x450 marvel-studios-comic-book-library-5-450x600 ant-man-csotume-marvel-studios-600x450

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *