Повече от две години се говори за подготвяния от Майкъл Ман филм, посветен на Енцо Ферари. Първоначално стана ясно, че в главната роля ще видим Крисчън Бейл, който в последствие напусна проекта. Причината са притесненията му относно качването на необходимото тегло, за да изиграе ролята. Съвсем разбираемо, имайки предвид колко пъти е минавал границата в това отношение.

Неприятна новина, защото много харесваме Бейл и нямахме търпение да видим какво ще забъркат заедно с Ман, който е сред любимите ни режисьори. За сметка на това пък стана ясно, че сега в ролята на Ферари ще влезе Хю Джакман, който покрай страхотното си изпълнение в „Логан” едва ли ще се нуждае от качване на килограми.

Според Deadline филмът ще се фокусира върху отношенията между Ферари и отчуждената му съпруга Лаура (в ролята ще влезе Нуми Рапас). Двамата са женени до смъртта й през 1978 г. Историята ще се развива през 1957 – година след смъртта на сина им Алфредо. В същата година се случва и ужасна трагедия – кола на Ферари катастрофира по време на състезание. Девет души от публиката, включително пет деца, загиват, както и водача и навигатора в колата.

енцо ферари

За всички любопитни, ето отново официалния синопсис на биографията „Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races”:

За легионите от негови почитатели, италианската автомобилна легенда Енцо Ферари (1898 – 1988) е гений, който лично е създал прекрасни коли с новаторски дизайн. Но както изтъква в своята завладяваща и разрушаваща митове биография Брок Йейтс, нито една от състезателните коли на Ферари „не беше бляскав пример за дръзко използване на технологиите” и той почти не участва в създаването на колите, които по-късно носят неговото име.

Представен като темпераментен мегаломаниак, познат с невъздържаните си избухвания и безбройни любовни авантюри, Ферари е баща на извънбрачно дете и води потаен „втори живот”, за да избяга от „врящата омраза” на официалната си съпруга. Той представя себе си като верен „моторизиран рицар”, който защитава националната чест на Италия, но според оценката на Йейтс Ферари се интересува само и единствено от печелене на състезанията и понякога притиска състезателите до много опасни, екстремни граници на възможното.

Авторът проследява „касапницата” на най-големите писти, договорките между различните компании и политическите измерения на автомобилните състезания от времето преди Втората световна война до нашето съвремие…

Снимките се очаква да започнат догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *