Нуми Рапас

Майкъл Ман се е уредил за следващото лято – снимките на биографичния филм, посветен на Енцо Ферари, най-сетне ще започнат, а бюджетът за момента се заформя около 80 милиона долара (коментира се, че „Хакер” е с десетина по-малко). Новина във връзка с проекта е, че Paramount Pictures ще го разпространяват в Щатите и на някои международни пазари, но няма яснота относно премиерната дата. И още една позакъсняла новина – Нуми Рапас ще поеме главната женска роля в историята, тази на съпругата на Ферари, Лаура Доминика.

Ман е успял да съчетае в едно два сценария, написани по книгата на Брок Йейтс „Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine” – единият направен от Трой Кенеди-Мартин, а другият – от Дейвид Рейфил. Въпреки многото подробности на биографичния материал, Ман възнамерява да се фокусира особено внимателно върху един предизвикателен период – 1957 година, когато кола на Ферари катастрофира по време на състезание. Девет души от публиката, включително пет деца, загиват, както и водача и навигатора в колата.

Желанието на Ман да работи върху филм за Ферари е много отдавна; имаше период от време, в който щеше да се заеме с една различна история за Ферари – „Go Like Hell”, за съперничеството с Хенри Форд II, но този проект не се знае дали ще стигне до реализация според първоначалния замисъл. Фактът, че Майкъл Ман си е осигурил Крисчън Бейл за ролята на Ферари, както и че е обявено начало на снимките, подклажда сериозно надеждите ни, че нещата се развиват в благоприятна посока – и може би скоро ще видим филм за част от живота на една легенда.

За подробности във връзка с проекта и синопсис на книгата, по която е конструиран сценария, ще ви отпратим към новините ни до момента. Очаквайте обновяване на инфо-то – може да забавяме, но не забравяме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *