Енцо Ферари

Знаем, че има доста хора, които не разбират и не са фенове на „Обществени врагове” (дори и сред екипа ни), но ние го харесваме и смятаме, че дори „Хакер” има някакви положителни качества. По всичко личи, че няма да вдигнем ръце от Майкъл Ман, въпреки че трябва да признаем, напоследък има по-малко попадения и повече пропуски. Може би „Ferrari” ще се окаже дългоочакваното своеобразно завръщане към доброто старо време – проектът определено изглежда достатъчно интересен, особено с наскоро обявеното присъединяване на Крисчън Бейл.

Според последните новини, Ман продължава усилено да подготвя „Ferrari” (за който вече сме споменавали) за потенциалните купувачи на предстоящия фестивал в Торонто и се очаква комбинацията Ман и Бейл да привлече интерес (въпреки че двамата работиха заедно по гореспоменатия „Обществени врагове”). За съжаление, за самия проект не научаваме нищо повече, но смятаме, че Крисчън Бейл може да се окаже наистина добър избор за ролята на Ферари, така както е описан в книгата на Брок Йейтс, която Ман ще екранизира. И както неведнъж сме споменавали, дали актьорът и действителната личност външно си приличат определено не е най-важното за един филм, така че си спестете коментарите по темата.

За всички любопитни, ето отново официалния синопсис на биографията „Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races”:

За легионите от негови почитатели, италианската автомобилна легенда Енцо Ферари (1898 – 1988) е гений, който лично е създал прекрасни коли с новаторски дизайн. Но както изтъква в своята завладяваща и разрушаваща митове биография Брок Йейтс, нито една от състезателните коли на Ферари „не беше бляскав пример за дръзко използване на технологиите” и той почти не участва в създаването на колите, които по-късно носят неговото име.

Представен като темпераментен мегаломаниак, познат с невъздържаните си избухвания и безбройни любовни авантюри, Ферари е баща на извънбрачно дете и води потаен „втори живот”, за да избяга от „врящата омраза” на официалната си съпруга. Той представя себе си като верен „моторизиран рицар”, който защитава националната чест на Италия, но според оценката на Йейтс Ферари се интересува само и единствено от печелене на състезанията и понякога притиска състезателите до много опасни, екстремни граници на възможното.

Авторът проследява „касапницата” на най-големите писти, договорките между различните компании и политическите измерения на автомобилните състезания от времето преди Втората световна война до нашето съвремие…

Очаква се снимките на „Ferrari” да започнат другото лято, а дотогава има предостатъчно време да се доизпипат всякакви подробности, включително и коя актриса ще партнира на Бейл (както става ясно, историята ще има и романтична нишка). Ще ви държим в течение.

За финал ето една реклама на „Ferrari”, режисирана от Майкъл Ман.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *