Днес е денят, в който ще получим първия трейлър на дългоочакваната и оказала се проблематична (трудно преживяхме напускането на оригиналния автор на проекта Кари Фукунага) нова екранизация на емблематичния хорър роман (но и много повече от това) „То” на краля на ужаса Стивън Кинг.

Както споменахме и в последната си новина по темата, задачата на режисьора Андрес Мушети не е никак лека, затова сме и доста притеснени какъв точно ще е резултатът (лошите отзиви за „Тъмната кула” допълнително утежняват нещата). „То” заема специално място в сърцата ни и ни се иска да видим достойна екранизация, която ще пребъде през годините, а няма да остарее като оцет, какъвто е случаят с телевизионната версия от 90-те с Тим Къри.

Но това ще го мислим когато дебютира трейлърът, а сега ще се настроим на правилната вълна с един кратък трейлър тийзър, който се появи вчера.

Като за начало, добре. Глупаво е да се коментира само по няколко секунди, но ни харесва цялостната звукова атмосфера (в това число и конкретните реплики), а и визията най-малкото не ни се струва неподходяща. Но да не избързваме, ще изчакаме целия трейлър и тогава ще коментираме.

В добавка ви предлагаме няколко снимки и първия официален постер (вчера го представихме на фейсбук страницата ни), за който не сме съвсем сигурни какво мислим. Показва няколко иконични елемента – Пениуайз, балона, жълтия дъждобран и заигравката с култовата реплика „We all float down here!” (която чухме и в тийзъра), но комбинацията от тях не успява да ни изпълни на макс. Ама вероятно това си е само наш проблем.

636259662165136205-it-for-online 636259653990059801-it-tsr-0003 it_xlg

Режисьор на „То” е Андрес Мушети, а сценарият е дело на Гари Доуберман и Чейс Палмър по едноименния роман на Стивън Кинг. В ролите са Бил Скарсгард, Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, София Лилис, Джак Дейл Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс, Джереми Рей Тайлър, Стивън Богарт, Ари Коен, Меган Шарпантие и други.

Премиерата е 8 септември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments