Поглеждаме към календара, за да проверим дали случайно не е Коледа. THR съобщава, че режисьорът на страхотните „Чопър”, „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд” и „Убивай ги нежно” и огромен наш любимец Андрю Доминик и един от най-талантливите съвременни актьори Том Харди ще работят заедно по военната драма „War Party”, продуцирана от Ридли Скот.

Засега всякакви подробности се пазят в строга тайна, като единствената информация, с която разполагаме, е, че филмът е вдъхновен от действителни събития и ще разказва за драматична мисия на военноморските тюлени на САЩ. Сценарият ще бъде дело на Доминик и новака Харисън Куири, който няма реализиран проект, но има продадена идея за филм, вдъхновен от действително проведен екзорсизъм във военна база и написан сценарий за криминален трилър, озаглавен „Honor for Sale”, който е трябвало да бъде режисиран от Джон Хилкоут.

Предвид талантите, които са се събрали, не е изненада, че за правата на „War Party” се е разиграла истинска битка, като в сериозното наддаване са участвали Amazon, Universal и Lionsgate. В крайна сметка, най-голяма сума (според информацията тя е 7-цифрена) са предложили Netflix, който, както неведнъж сме коментирали, се превръщат в студио-мастодонт – оригиналната им програма е чисто и просто впечатляваща.

Няма нужда да казваме, че стискаме палци и на краката „War Party” да бъде осъществен точно в този му вариант. Разбира се, бихме го гледали и ако някой от главните творчески лица бъде заменен, стига това да не е Андрю Доминик. Както казахме в началото, той ни е огромен любимец и от години чакаме да направи нов игрален филм – от 2012 насам има само документалния „One More Time with Feeling”, посветен на Ник Кейв и „Тhe Bad Seeds”. Отдавнашният му мечтан проект „Blonde” и „Манастирът Шаолин” така и не се осъществиха.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments