One More Time With Feeling

Чакаме с огромно нетърпение какъв ще бъде следващият проект на любимия ни Андрю Доминик, който остави следа в киното с изключителния „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд” (безапелационно най-добрият съвременен уестърн), след което направи добре скроен трилър, пропит с политически коментар – „Убивай ги нежно”.

Писали сме вече за два филма, с които новозеландецът беше свързал името си. „Blonde” за Мерилин Монро и „Манастирът Шаолин”. За съжаление от близо две години не сме чули за някакво развитие. Явно не му е лесно на Доминик да намира средства и да прави компромиси с големите студиа, което не е чудно, предвид характерния му почерк.

Сега обаче получаваме изненадваща вест, която ни изпълва с щастливо изумление. Доминик е заснел филм за Ник Кейв и групата му „The Bad Seeds”. Заглавието е „One More Time With Feeling”, а премиерата ще бъде на 8-и септември. Първоначалната идея е била за нещо конвенционално и семпло, което да придружи новия албум на групата „Skeleton Tree”. В последствие обаче филмът прераства в микс от живи изпълнения, интервюта, импровизации, цветни и черно-бели образи, заснети в 2D и 3D. Фокусът е върху работата по албума и трагичната смърт на сина на Кейв.

Дай боже всяка година да изскачат изненадващи проекти като този. Развълнувани сме и нямаме търпение да видим резултата от обещаващата колаборация. Ще се оглеждаме и за още новини, като при първи трейлър, веднага ще се постараем да отразим и коментираме.

Сега ви припомняме един друг документален филм, посветен на Кейв:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments