Стивън Спилбърг свързва името си и работи по токова много проекти, че вече е трудно да им хванем края. И два живота да има, силно се съмняваме, че ще успее да ги реализира всички, въпреки че той е един от режисьорите, които работят доста бързо и са способни да пуснат два коренно различни филма в една година (правил го е многократно). Сега получаваме поредния, който звучи доста интересно, поне на хартия. Ето подробностите:

Deadline съобщават, че Спилбърг води преговори да режисира „The Post” по сценарий на Лиз Хана, закупен от Ейми Паскал, която ще е продуцент, а за главните роли се спряга звездното дуо Том Ханкс и Мерил Стрийп. Дори само тези имена са ни достатъчни, за да ни вкарат в киното, но и самата история е обещаваща.

Действието на „The Post” се развива през 1971 г. и разказва за сблъсъка на The Washington Post с правителството на Съединените щати по повод така наречените “Pentagon Papers” – секретна военна информация, която изтича в пресата благодарение на аналитика Даниел Елсбърг. В тях се съдържа информация, че администрацията на Линдън Джонсън е лъгала както народа, така и конгреса, и тайно е ескалирала войната във Виетнам. Главният редактор на Washington Post Бен Брадли и издателката Кей Греъм обединяват сили с New York Times, борейки се за правото да публикуват документите.

Том Ханкс ще изпълнява ролята на Брадли (изигран от Джейсън Робардс в класиката „Цялото президентско войнство”), а Мерил Стрийп ще бъде Кей Греъм.

Освен че историята е интересна и заслужава да бъде разказана, основната тема е доста (да не кажем болезнено) актуална и релевантна и днес, на фона на всички скандали с WikiLeaks и Едуард Сноудън, и ще се радваме да бъде реализирана на екран, особено от този екип.

Ако всичко върви както трябва, „The Post” ще е петият съвместен филм на Стивън Спилбърг и Том Ханкс („Спасяването на редник Райън”, „Хвани ме ако можеш”, „Терминал”, „Мостът на шпионите”). Мерил Стрийп е работила със Спилбърг като глас в „A.I. Изкуствен интелект” и предстоящия документален филм „Five Came Back”.

Последно от Спилбърг гледахме разочароващия „Добрият великан”, а следващият, който предстои да видим, е фантастичната екранизация „Ready Player One”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Преди две-три седмици си припомних огромния „All the President’s Men“ и с тоя синопсис пак се сетих за него. Звучи обещаващо, дано е нещо в сходен дух 🙂