Какво е общото между Джон Форд, Уилям Уайлър, Джон Хюстън, Франк Капра и Джордж Стивънс? Освен че са титани на киното и едни от любимите ни режисьори. Петимата са главни действащи лица в новата документална продукция на Netflix, озаглавена „Five Came Back”.

Сериите са адаптация по едноименната книга на Марк Харис и проследяват легендарните режисьори в тяхното отразяване на Втората световна война. Мерил Стрийп е един от гласовете зад кадър, а като коментиращи ще видим Стивън Спилбърг, Франсис Форд Копола, Гийермо Дел Торо, Пол Грийнграс и Лорънс Каздан. От толкова талант на едно място очакваме да се отвори черна дупка, която да погълне вселената.

Вижте първия трейлър:

Хем нямаме търпение, хем малко ни дразни патетиката. Малко ни напомня на пропаганден филм, макар че в никакъв случай не казвамне, че е такъв. Надяваме се в епизодите да видим двете страни на монетата, а не някаква еднопластова история, която да ни бъде представена сантиментално. Замесените имена ни вдъхват надежда.Със сигурност няма да пропуснем.

Датата на която трите епизода ще са достъпни по Netflix е 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *