Дейвид Ейър
Дейвид Ейър

Точно преди седмица получихме първия кратък тийзър трейлър на доста любопитно звучащата (и изглеждаща) фентъзи полицейска драма „Bright” на Дейвид Ейър, а сега е ред за нов поглед, идващ под формата на снимки.

Припомняме, че оригиналната продукция на Netflix е с участието на Уил Смит и Джоел Еджъртън и разказва за алтернативен свят, в който хората живеят наравно с феи, елфи и орки. Смит и Еджъртън са в ролите на полицаи – единият човек, другият орк, които поемат на рутинен патрул, който ще промени света им из основи. Борейки се с множеството си различия и купища злодеи, двамата трябва да работят заедно, за да защитят млад женски елф и да открият забравена реликва, която в грешните ръце може да унищожи всичко.

Джоел Еджъртън Уил Смит Bright

Заедно със снимките получаваме и малко допълнителни подробности за героите. В интервю за Entertainment Weekly Джоел Еджъртън споделя:

Аз съм първият орк, част от програма за разнообразие, допуснат в полицейските сили. И вече съм под наблюдение заради инцидент с орк, който е трябвало да бъде задържан, но е успял да избяга. Идеята е, че аз се грижа за моя вид преди всичко и като резултат не си върша работата.

Уил Смит добавя:

[Героят на Еджъртън] трябва да се справи или останалите орки нямат шанс. Затова той поема социалната отговорност да бъде добро ченге, с тежестта на собствения му народ на раменете… Аз съм осмиван от другите членове на полицията. Според тяхната интерпретация, аз му давам честен шанс за успех, а вместо това би трябвало да се опитвам да го разкарам от службата.

Расовите и социални коментари звучат по-елементарно и от тези в „Зоотрополис”, но няма да съдим, преди да сме гледали поне някой пълен трейлър. Както вече сме споменавали, концепцията ни звучи доста интересно и стискаме палци често разочароващите ни  Дейвид Ейър и сценаристът Макс Ландис този път да са на висота.

Освен Уил Смит и Джоел Еджъртън, в останалите роли ще видим Нуми Рапас, Едгар Рамирес, Айк Баринхолц, Брад Уилям Хенке и други.

Премиерата на „Bright” е през декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments