След трагичния, но финансово успешен „Suicide Squad” (който от вчера е носител и на „Оскар”), Уил Смит и режисьорът Дейвид Ейър, отново ще работят заедно, този път любопитния фентъзи проект „Bright”. Филмът е оригинална продукция на Netflix, чиито каталога от сериали и филми, става наистина забележителен (брадвите на Адам Сандлър не ги броим, макар, че те са доста успешни от към гледания) и разказва за алтернативен свят, в който от началото на времето хората живеят наравно с феи, елфи, орки.

По конкретно, „Bright” се фокусира върху двама полицаи с различен бекграунд – човекът Уорд (Уил Смит) и оркът Джакбой (Джоел Еджъртън), които поемат на рутинен патрул, който ще промени светът им из основи. Борейки се с множеството си различия и купища злодеи, двамата трябва да работят заедно за да защитят млад женски елф и да открият забравена реликва, която в грешните ръце, може да унищожи всичко.

Вижте първия тийзър трейлър.

Любопитна концепция (вариация на класиката „Alien Nation”), но щяхме да сме по развълнувани, ако сценарист не беше Макс Ландис, който от „Хроники” насам не е написал нищо свястно (още не сме се възстановили от „Виктор Франкенщайн” ) и ако режисьор беше някой друг, а не Дейвид Ейър. Макар че, трябва да признаем, някои от полицейските филми на Ейър се получават и ако успее да предложи нещо в стила на „End of Watch” (а не на „Саботаж”), може и да се получи нещо интересно.

Що се отнася до Уил Смит,  в последните години той определено направи стъпка назад в кариерата си (да не говорим за политическите му изказвания), но ако трябва да сме честни, независимо от качествата на филмите му, актьорски той почти винаги е на висота и много рядко е трагичен (какъвто беше „Земята: Ново начало”) – справи се добре и в „Suicide Squad” и вярваме, че и тук ще е така.

Освен Уил Смит и Джоел Еджъртън, в останалите роли ще видим Нуми Рапас, Едгар Рамирес,  Айк Баринхолц, Брад Уилиам Хенке и други.

Премиерата на „Bright” е през декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Дринов, тук малко неподготвен май пишеш. Макс Ландис определено не е one-hit wonder – American Ultra беше незаслужено оплют филм, Mr Right беше доста сносен филм, а Dirk Gently сериала му получава доста добри отзиви. Иначе „Виктор Франкенщайн“ беше откровено зле, но Ландис е споменавал, че е бил изцяло премахнат от процеса след като е продал сценария си и голяма част от него е силно променена.

    Сценария на Bright го четох още миналата година, когато разбрах, че е купен от Netflix за 3 милиона. Доста ми хареса, би трябвало още да го има в интернет. Най-точното определение е Смъртоносно Оръжие, ако се развиваше в Средна Земя на Толкин. Тъмната атмосфера на тийзъра го изкарва доста по-мрачен в сравнение с това, което по мое мнение ще бъде. Общо взето мисля, че ще му се получи на Айър.

  2. Ми, не, не се изказвам неподготвен. И никъде не съм казал, че е „one-hit wonder“!
    Не съм казал и че е „обнокшъс фак“, какъвто е! 🙂

  3. Според мен е трябва да се направи отделен каталог с новини за Netflix 😀