valerian.1490724515

Както споделихме и в новината ни по случай предишния трейлър на „Valerian and the City of a Thousand Planets”, не сме супер развълнувани за новия филм на Люк Бесон, но все пак бихме му дали шанс. Дали защото обичаме да гледаме приключения в космоса, дали заради огромната амбиция на продукцията или защото тайно си падаме по Дейн ДеХаан и Кара Делевин, но със сигурност ще се разходим до киното.

Преди броени минути излезе нова реклама, която до момента показва най-пълна картина за това какво можем да очакваме. Предлагаме ви да я видите, но преди това си припомнете официалния синопсис:

През XXVIII век, двамата специални агенти Валериан и Лорелайн пътуват през време и пространство, за да защитават територията на човечеството и да поддържат реда във Вселената, което със сигурност е доста трудна задача. Валериан е класически образ – силен, смел, но със склонност да се подчинява на висшестоящите дори когато дълбоко в себе си знае, че те грешат. Разбира се, той е влюбен в червенокосата си партньорка Лорелайн. Двамата получават заповед да заминат в умопомрачителния интергалактически град Алфа, където съжителстват хиляди разумни същества от четирите края на Вселената. Всички те влагат талант, ресурси и технологии в името на добруването на разума – във всичките му форми и въплъщения. За съжаление, не всички на Алфа споделят този идеал – действието на невидими сили е на път да постави нашата раса пред истинска опасност…

Шарения до шия. Няма кой знае какво да добавим. На места граничи с кич, но сякаш бихме го преглътнали в името на забавлението. Малко ни дразнят някои прилики с „Аватар” и музикалното оформление на трейлъра, което твърде очевидно е краднато от Джеймс Гън и неговите „Пазители на галактиката”, но пък на други места ефектите ни зарадваха. Все още се колебаем, някои в екипа съвсем не са доволни, но най-вероятно ще гледаме филма и ще споделим мнение. Вие какво мислите?

Режисьор на „Valerian and the City of a Thousand Planets” е  Люк Бесон, а в ролите ще видим Кара Делевин, Дейн ДеХаан, Джон Гудман, Клайв Оуен, Итън Хоук, Рутгер Хауер и Риана.

Премиерата е 21 юли 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Кретенът Бесон така се престарава в желанието си да направи ефектен и комерсиално релевантен филм, че от толкова пънене започва да пърди кич и нелепост. Отвратително тъпо, натруфено и имитационно изглежда, засега съм пас.

    1. Ха, те за такива малоумщини ако трябва 8D ще измислят….

  2. Доста колоритно бих казал. Ще е както обикновено слаб филм, но със наистина добри ефекти.

  3. Кретеноиди кви прилики с аватар.. за Петият елемент да сте чували..

  4. Всъщност… не изглежда зле. Но!!! …както казах и преди, едно от ключовите неща, което направиха Петия Елемент класика бяха харизматичните герои – и Уилис, и Йовович, и Олдман, че дори и кретена Тъкър. А това тука просто липсва – Кара е като кисела тийн дрисла в цикъл, а Дехаан е като блъснат от камион предрусал с хероин junkie. Сори, но такава сайфай измишльотина просто няма как да се пласира без likable главни действащи лица. Казвам го като най-обикновен потенциален блокбъстърен зрител, който се нуждае от по-сериозен стимул да си даде паричките за шаренийка.

    1. Трю. Тия двамата, главните, са върховна нелепица.

  5. Бесон е хакнат от някакъв много лош вирус… нямам друго обяснение за шитните с които ни залива от две десетилетия…