Миналата година в Сънданс светът се преобърна за „The Daniels” – Дан Куан и Даниел Шайнeрт и от хора, които режисират и играят в късометражни филми те изведнъж, и с право, попаднаха под светлините на прожекторите. След успеха на чудесния „Swiss Army Man”, който видяхме на So Indepndent, сценаристите-режисьори имат огромно желание да пристъпят към следващия си проект.

В едно интервю за nofilmschool.com Даниел Шайнерт споделя следното за творческия им подход:

Най-забавен всъщност е фактът, че често ни хрумват идеи, на които държим, но въобще не сме сигурни как/дали ще съумеем да ги реализираме. Ето например, как протичат нещата – „Това звучи страхотно, обзалагам се, че и ще изглежда готино, обаче не знам как ще го направим…” И след това идва необходимостта от проучвания и от дискусии за това как да изпратим един човек да пори океана върху пърдящ труп…

А Дан Куан добавя:

За нас филмите ни са като сирачета. Те представляват лоши идеи, които никой друг не е пожелал да реализира.

В случая с най-новия проект на двамата Даниел-и нещата не стоят точно така – за реализирането му те са успели да се съюзят с братята Русо, които са отговорни за „Завръщането на първия отмъстител”, „Първият отмъстител: Войната на героите”, следващите два филма за „Отмъстителите”. Идеята е Куан и Шайнeрт да пишат и режисират, а Русо – да продуцират. На този етап проектът все още е неозаглавен, концепцията се пази в пълна тайна, а единственото, което е ясно, е жанра на историята – научна фантастика.

Също така въобще не е ясно кога се очаква да стартират снимките. Може да се предположи, че дуетът Русо е доста ангажиран с Marvel-задачи, но очевидно имат вяра и надежда в двамата Даниел, а също и желание да им помогнат във втората (винаги трудна) стъпка след култовия режисьорски дебют. Да видим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нямам търпение! Мисля, че ще се получи нещо наистина специално ?