Въпреки че отбелязахме факта, че е тъпо да го правим само на базата на един кратък клип, когато гледахме близо петминутния пролог на „Пришълецът: Завет”, си позволихме коментар, че новият андроид Уолтър (отново изигран от Майкъл Фасбендър) ще е абсолютно същият „creepster”, ако не и по-голям, като Дейвид от „Прометей”. В тази посока ни навежда и най-новото доста лъскаво viral-промо на филма (едновременно с това и реклама на AMD), запознаващо ни с Уолтър, което е определено има доста сериозен „creepy vibe”!

Всичко това ни е странно, защото цялата идея е Уолтър да е по-малко странен от предшественика си. Той е резултат от лошите реакции срещу Дейвид (обвиняван, че е прекалено „creepy” и „weird”) и е създаден без емоции. Това прави Уолтър доста по-скован от предшественика му, неспособен да разбере концепцията за приятелството. Самият Фасбендър го определя като „подобен на Спок”, дори още по-малко представителен, тъй като се приема от екипажа повече като инструмент, отколкото като личност.

Видеото наистина е доста стилно – режисьор е синът на Ридли Люк Скот (негов е „Morgan”). Чак ни се прииска да си купим един Уолтър, специално персонализиран за нуждите ни (в това число и сексуални, все пак е с лика и телосложението на Майкъл Фасбендър). Ако искате, може да си резервирате копие на сайта MeetWalter.

Вижте и един рекламен постер на Уолтър.

плакат

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде, с „Пришълецът: Завет” – нова част от „Alien” франчайза. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят. Когато попадат на заплаха, надхвърляща въображението им, те трябва да опитат отчаяно бягство.

Всички досегашни трейлъри и реклами, както и допълнителни подробности за филма, може да откриете в новините ни до момента.

Режисьор на „Пришълецът: Завет” („Alien: Covenant“) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Били Кръдъп, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Натаниъл Дийн, Джеймс Франко и други.

Премиерата е 19 май 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Тия viral „реклами“ често са ми най-любимото нещо от цялата рекламна кампания. 🙂 Особено в случая с BvS и ония кратки рекламки с участието на Брус Уейн и Супермен. Anyhow, не знам кое е по-страшно изглеждашно: Коварният Уолтър или Дейвид, който ти желае злото видимо?

    1. Битката между него и Рипли в първия филм ми е една от любимите сцени. Йън Холм е чудесен злодей „в сянка“.

      ПС: Това за битката е ясно. Аз друго се чудя – защо са прескочили от D и отиват директно на W с имената на киборгите?

    2. Може би защото някои зрители откриват patterns там, където има просто случайности и съвпадения 🙂

  2. Фасбендър доста добре се справя в тази роля след X men според мен това е втората му добра роля