Както сме казвали неведнъж, фенове сме на Дон ДеЛило и докато чакаме новини около адаптацията на неговия опус „Бял шум“, от FX подготвят сериал по последния му роман – научнофантастичния „Нула К“ (изд. „Обсидиан“). Макар подготовката официално да тече от миналата година, едва сега получаваме първи по-сериозен ъпдейт. Създателят на „Фарго“ и „ЛегионНоа Хаули ще продуцира, а със сценария са се заели Чарли Макдауъл и Джъстин Ладър. Двамата са работили заедно по „The One I Love”, а скоро излиза и последният им филм – „The Discovery” с Руни Мара. Ето какво споделя Макдауъл пред ComingSoon:

Следващият филм за мен и Джъстин Ладър е книга на Дон ДеЛило, „Нула К“. Ноа Хаули ни го предложи, а това е роман, който наистина обичаме. Адаптираме го със Скот Рудин, който продуцира за FX. Сериалът ще бъде с ограничен брой епизоди. Става въпрос за езотерична научна-фантастика, която разглежда теми подобни на тези, които вече сме засягали преди, но в по-широк, по-визуален аспект. За мен е като сбъдната мечта, защото съм обсебен от историите, които (Ноа Хаули) разказва. Той е брилянтен.

Бъдещият сериал веднага влезе в радара ни и нямаме търпение за още новини около проекта. А за незапознатите със сюжета, предлагаме анотацията на романа:

Рос Локхарт е баснословно богат финансист на шейсет и няколко години с по-млада съпруга, която е неизлечимо болна. Той се надява, че милиардите му ще успеят да я спасят. Артис ще бъде криогенно консервирана до момента, когато ще могат да я съживят и излекуват. Ето защо Рос е най-големият инвеститор в авангарден проект, който се осъществява в затворен комплекс в неназована пустиня. Неговият син Джеф пристига там, за да се сбогува с втората му съпруга. Внезапно Рос, все още съвсем здрав, решава да последва Артис в криогенната камера.

Не сме родени по свой избор. По същия начин ли трябва да умрем? Но ако новите технологии ни направят безсмъртни, какво ще стане с нашите стремежи? Какво ще стане с историята? Какво ще стане с Бог? Не прави ли смъртта по-ценен живота ни? Тези въпроси вълнуват Джеф, докато обикаля из призрачния комплекс.

Дон ДеЛило противопоставя мрака на света – войни, тероризъм, природни бедствия – на красотата и хуманността на всекидневния живот.

Ако държите да прочетете и подробна рецензия, разглеждаща детайлно темите и проблемите на романа, сте добре дошли тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *