Откакто преди два дена видяхме секси тийзърчета на комиксовата адаптация „Atomic Blonde” на Дейвид Лийч с неотразимата Чарлийз Терън, зачакахме първия трейлър с доста сериозно нетърпение, но дебютът му вчера ни хвана малко в крачка и успяваме да стигнем до него едва тази сутрин. Вижте го и ако някъде в средата започнете да се чудите къде, по дяволите, е сексът (обещан от тийзърите и заглавието на новината), просто почакайте още малко.

Преди това обаче, само да припомним, че „Atomic Blonde” е създаден по комикса „The Coldest City” на Антъни Джонстън и Сам Харт, разказващ за най-смъртоносния агент на MI6 Лорейн Броутън. Действието се развива в Берлин в края на 80-те години на ХХ в., където Броутън трябва да разбие безскрупулна група за шпионаж, която поради неизвестни причини е убила агент под прикритие.

Мале, мале! Чарлийз и Бутела… Не знаем какво да кажем тук, според нас всичко е ясно от трейлъра. Като цяло филмът изглежда доста атрактивно като визия, бойна хореография и актьори. Откъм история… не чак толкова. Ама както доста често се казва по адрес на подобни филми, при тях сюжетът съвсем не е най-важното.

Ноември 1989. Комунизмът се руши, скоро ще падне и Берлинската стена. Но преди да се случи това трябва да бъде разрешена още една загадка. Преди две седмици агент под прикритие от MI6 е убит в Берлин. Той е пренасял информация, предоставена му в Източния блок – списък с всички агенти и шпиони, които работят в Берлин, независимо от това коя страна ги е вербувала. Подобен списък обаче не е открит у него след смъртта му. Време е Лорейн Броутън, опитен шпионин без връзки с Берлин, да се заеме с тази „бомба със закъснител”, като в историята не липсват акценти върху обществените вълнения, контра-шпионажа, отстъпление накриво и тайни покушения – и всичко това се случва, за да бъде открит въпросният ценен списък и да бъдат спасени британските агенти, включени в него…

Режисьор на „Atomic Blonde” е Дейвид Лийч („Джон Уик” и предстоящия „Deadpool 2”), по сценарий на Кърт Джонстад. В ролите ще видим Чарлийз Терън, Джеймс Макавой, Тоби Джоунс, Еди Марсан, София Бутела, Джон Гудман и други.

Премиерата на филма е по време на SXSW на 12 март, а по кината ще може да бъде видян от 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Заради интеракциите между Чарлийз Терон и София Бутела ще си струва едно гледане (с пипане), но иначе не ме блазни кой знае колко.

  2. Дам и бойните сцени с жени крият естетически качества на секс сцени между мъже – отрицателни. Иначе има добри моменти.

  3. Хахахахахахахахаха, изглежда забавно trashy. Нещо като секси версия на John Wick (особено сцената в блока в началото). И какво да видя – режисьор Дейвид Лийч. All hail, John Wick. В тази връзка – все още си чакам crossover-a между Wick & Deadpool. 😀 😀

  4. Някаква хилава жена да пребива мъже, не е особено достоверно. По-скоро си я представям с по-стелт подход, по възможност, без да включва изтърканото съблазняване на мъже. Иначе изглежда добре.