Lucas_photo_03

Неоспорим факт е, че Жан-Клод Ван Дам отдавна е спрял да се появява в качествени и стойностни филми, въпреки че това е супер-абстрактно понятие, което зависи (до голяма степен) от чисто личностни предпочитания. Като вземем предвид комбинацията между напредващата възраст и очевидната непрестанна употреба, която е деформирала сериозно чертите на лицето му, може би липсата на (множество) роли, измежду които да избира, е донякъде обяснима. В период, когато колежката по бюро с носталгия си спомня за славното му минало, се готви премиерата на пореден филм с негово участие – „Lukas“ или „The Bouncer“ (за англоговорящите страни).

Lucas_photo_01

Жан-Клод влиза в ролята на главния герой – Лука, охранител в нощен клуб, който се озовава в затвора след спречкване с клиент, вследствие на което 8-годишната му дъщеря е поверена на социалните служби. За да излезе по някакъв начин от ситуацията, Лука трябва да съдейства на Интерпол, като се внедри в престъпна група фалшификатори и да се сближи с ръководителя ѝ. Животът му е нанасял достатъчно удари, но желанието му да осигури добро бъдеще на дъщеря си го тласка към следващите…, както може да видите от трейлъра.

https://youtu.be/rVrKPrjABcw

За щастие липсата на много подробности се оказва плюс, понеже и без това често се случва при екшън филмите трейлърът да представи цялата история, а тя в случая е дело на Жереми Гез. Гез отдавна се пренасочи от писането на полицейски романи към създаването на сценарии и, както в случая – към продуцирането им. Режисурата се поема от Жулиен Люклерк (Какавидата, L’assaut, Braqueurs), номиниран за наградата „Сезар“ (в качеството си на продуцент). Предвид творчеството му, много е възможно „Lukas“ да е вдъхновен от реална личност, тъй като „L’assaut“ от 2010 представя атаката над полет 8969 на Air France от 1994 година, а следващият му проект ще бъде биографичен филм за живота на състезателя от Формула 1 – Ален Прост.

В екшън-аватюрата рамо до рамо с Жан-Клод се включват още акторите Кевин Янсенс, Сами Буажила, Свева Алвити Алис Версет. Премиерата на „Lukas“ в Европа е предвидена за 22 август 2018.

Lukas-poster-2-600x800

Lucas_poster

Similar Posts