дженифър кент
Дженифър Кент

През 2014 г. независимата и нискобюджетна продукция „The Babadook“ направи фестивален фурор и си спечели вярна публика сред почитателите на по-психологически ориентирания хорър. За съжаление обаче оттогава Дженифър Кент не се е заемала с нищо ново и чак сега успяваме да се ентусиазираме около неин бъдещ проект.

Става дума за трилърово звучащия като сюжет „The Nightingale“, чийто снимки ще стартират вероятно до дни. Сценарият е ситуиран в Тасмания през 1825 г. и описва историята на жена-престъпник, станала свидетел на убийството на семейството й – макар зверството да се случва пред очите й, при това от ръцете на реда, за виновниците няма последствия. Tя решава да си отмъсти, като наема следотърсач от аборигенски произход, с помощта на когото преминава пустошта в търсене на справедливост.

The Nightingale“ не само ще бъде режисиран от Кент, но тя е и негов сценарист. Актьорският екип включва Сам Клафлин, Ашлинг Франциози, Деймън Хериман, Юън Лесли, Хари Грийнууд, Байкали Ганамбар и Магнолиа Маймуру. Сред продуцентските компании и инвеститорите са Made Up Stories, Screen Australia и Screen Tasmania с подкрепата на Тасманийското правителство и на South Australian Film Corporation, а премиерата вероятно ще се състои през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *