Мадс Микелсен

Винаги сме харесвали Мадс Микелсен, но след страхотното му превъплъщение в канибала Ханибал от едноименния сериал на NBC (който, за съжаление, след три чудесни сезона ще приключи съществуването си), просто го обожаваме и адски се радваме на всяка негова нова роля. А те напоследък са доста интересни и от големи, по-големи – първо, научихме за присъединяването му към „Rogue One: A Star Wars Story” на Гарет Едуардс, а сега и за евентуалното му участие в „Doctor Strange” на Скот Дериксън.

Variety съобщават, че Микелсен е в начални преговори за присъединяване към филма, след като му е била предложена ролята на един от злодеите – коя точно все още не е ясно. Marvel отдавна искат да привлекат датския актьор и почти успяха за „Тор: Светът на мрака”, но точно тогава започва „Ханибал” и в крайна сметка ролята отива при Кристофър Еклестън. Затова сега сме почти сигурни, че този път нещата ще се получат.

Ако всичко върви по план, Мадс Микелсен ще се присъедини към вече сигурните Бенедикт Къмбърбач, който е в ролята на доктор Стрейндж, Тилда Суинтън, която е ментора на Стрейндж – Древния, и Чуетел Еджиофор, който е в ролята на основния антагонист, барон Мордо.

Сценарият на „Doctor Strange” е дело на Джон Спейтс и до момента знаем, че ще „отвори ново кътче във филмовата вселена, с което Marvel ще влезе в света на паралелните измерения.” Във филма Стрейндж претърпява инцидент, в който губи ръцете си, и това води до „обучението му при Древния, което му позволява да проникне в света на свръхестественото. А в този свят, свръхестественото включва всичко от квантовата механика до струнната теория.”

Режисьор на „Doctor Strange” е Скот Дериксън („Дяволът в Емили Роуз”, „Sinister” и предстоящия „ Избави ни от злото”), а премиерата е 4 ноември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *