Един от очакваните от нас филми тази година – „The Coldest City“ на Дейвид Лaйч (споменавали сме го тук), ще има своята премиера на предстоящия фестивал SXSW, покрай която научаваме, че той вече носи новото заглавие „Atomic Blonde”.

Филмът е адаптация на комикса „The Coldest City” на Антъни Джонстън и Сам Харт, който разказва за най-смъртоносния агент на MI6 Лорейн Броутън. Действието се развива в Берлин в края на 80-те години на ХХ в., където Броутън трябва да разбие безскрупулна група за шпионаж, която поради неизвестни причини е убила агент под прикритие.

Повече подробности за сюжета може да научите малко по-долу, а сега ви предлагаме да видите първият постер, украсен от изпълнителката на главната роля Чарлийз Терън.

плакат

Секси постер – дори и да нямаше изписано заглавието, пак бихме могли да се досетим какво е то. Само се надяваме, филмът да е по-добър и успешен за Терън от „Æon Flux”. Ето и обещаните подробности за сюжета:

Ноември 1989. Комунизмът се руши, скоро ще падне и Берлинската стена. Но преди да се случи това трябва да бъде разрешена още една загадка. Преди две седмици агент под прикритие от MI6 е убит в Берлин. Той е пренасял информация, предоставена му в Източния блок – списък с всички агенти и шпиони, които работят в Берлин, независимо от това коя страна ги е вербувала. Подобен списък обаче не е открит у него след смъртта му. Време е Лорейн Броутън, опитен шпионин без връзки с Берлин, да се заеме с тази „бомба със закъснител”, като в историята не липсват акценти върху обществените вълнения, контра-шпионажа, отстъпление накриво и тайни покушения – и всичко това се случва, за да бъде открит въпросният ценен списък и да бъдат спасени британските агенти, включени в него…

Режисьор на „Atomic Blonde” е Дейвид Лaйч („Джон Уик” и предстоящия „Deadpool 2”), по сценарий на Кърт Джонстад. В ролите освен Чарлийз Терън, ще видим Джеймс Макавой, Тоби Джоунс, Еди Марсан, София Бутела, Джон Гудман и други.

Премиерата на филма е по време на SXSW на 12 март, а по кината ще може да бъде видян от 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. ъъъм… режисьор на Джон Уик и на предстоящия „Deadpool 2” не е ли Чад Стахелски?

    1. На първия Джон Уик са и 2-мата, но Leitch е uncredited, заради някакви правила на режисьорската гилдия или който там. А на новия Deadpool е Leitch само.