The Bad Batch“ е вторият режисьорски проект на Ана Лили Амирпур, която се открои като един от най-интересните и обещаващи млади творци с иранския вампирски уестърн „A Girl Walks Home Alone At Night“, и с любопитство следим развитието му. За съжаление обаче, толкова рядко получаваме някакви новини покрай него, че както казахме и миналия път – преди близо половин година, когато видяхме първия истински поглед към филма – почти забравяме за съществуването му.

Но както и да е, сега сме доволни, че най-накрая получаваме трейлър и вече можем да преценим далеч по-добре какво точно ни очаква (най-вече като стилистика и атмосфера) и да направим някаква съпоставка с отзивите от Торонто, който бяха доста смесени.

The Bad Batch“ ни отвежда в едно антиутопично бъдеще, в което всички „лоша партида” хора от Съединените щати са изхвърляни в пустошта на Тексас, която не е част от цивилизованото общество. Това е съдбата и на Арлен (Суки Уотърхаус), която е зарязана отвъд оградата, само с дрехите на гърба ѝ. Докато се опитва да се ориентира във враждебната среда, Арлен е заловена от група канибали и бързо осъзнава, че сама няма да може да преживее дълго….

Определено има интересни визуални хрумки и препратки към доста произведения (някои по-очевидни от други), но ако трябва да сме честни, не сме особено впечатлени от трейлъра. Чуваме, че той бил чудесна репрезентация на филма, което за нас е потвърждение на не особено ентусиазираните отзиви, а това не ни радва, тъй като имахме надежди, че в крайна сметка филмът ще ни допадне. Въпреки това ще му хвърлим едно око, когато му дойде времето.

За финал ви припомняме думите на режисьорката Ана Лили Амирпур, която описва филма си по следния начин:

Крайно откачен, необичаен, романтичен и иновативен филм, ситуиран в едно антиутопично бъдеще. В пустинната пустош на Тексас канибал-здравеняк нарушава едно важно правило: да не си играе с храната. „The Bad Batch“ е сурова любовна история, напомня на психеделична версия на втория „Лудият Макс“, вдъхновен същевременно от заглавия като „El Topo“ и „Диво сърце“. Снето с наситените нюанси на визията и стилистиката, присъщи на киното от 80-те и 90-те години на миналия век, действието ще бъде озвучено от шантаво техно с уестърн атмосфера.

Режисьор и сценарист на „The Bad Batch“ е Ана Лили Амирпур („A Girl Walks Home Alone At Night“), а в ролите са Джейсън Момоа, Суки Уотърхаус, Диего Луна, Киану Рийвс, Джовани Рибизи, Джим Кери и Е. Р. Руис.

Премиерата е 23 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *