Без съмнение „Неоновият демон“ ще влезе в няколко от предстоящите „топ 10“ списъци, които се надяваме да съставим скоро. Вече поместихме ревю и записахме видео разговор за последния стилизиран кошмар от Николас Виндинг Рефн. Това, уви, не беше достатъчно да уталожи ентусиазма ни и с нетърпение се ослушвахме за новини около следващия проект на датчанина. От вчера вече имаме повод за радост.

Още отпреди две години Рефн беше споделил, че има желание да заснеме шпионски трилър и, ето че сега може би му се отдава възможност. Вчера в интернет пространството се разпространи подробен синопсис на „The Avenging Silence“, който сме споменавали само веднъж. Филмът тепърва ще търси финансиране на някой от фестивалите. Вижте за каква болна история става въпрос:

Шпионинът е един от водещите агенти в Европа. Неуспешна мисия преди шест години го оставя без глас, принуждавайки го да зареже професията си. Сега обаче той получава оферта от японски бизнесмен, бивш член на мафиотска организация, който му поръчва да убие главата на най-опасното Якудза семейство в Япония.

Тъй като се страхува да лети, Шпионинът се качва на товарен кораб, пътуващ към Токио. На борда избухва екзплозия и Шпионинът е отнесен до сушата на малък сал. Като ням, той трябва да пропътува цяла Япония, търсейки 4 следи, символизиращи завладяване, война, глад и смърт, които ще го насочат до непознатото място, където се укрива шефът на Якудза.

Междувременно по улиците се говори, че шефът на Якудза планува завръщане в подземния свят след дълго пребиваване в уединение в планината. Този изолиран начин на живот се превръща в страст за него. Говори се, че се е самоубил преди години, но избягали затворници свидетелстват за плановете му. Сега останалите Якудза семейства се надигат, за да му попречат.

Шпионинът се озовава на екзистенциално пътуване през Япония, в търсене на парчетата от пъзела, който ще го отведе до сблъсък с абсолютния Якудза шеф в страховит финал.

Не ни се мисли що за лудост ще бъде подобен филм в ръцете на Рефн и нямаме търпение да чуем, че нещата са се получили и камерите ще заработят. Сценаристи ще бъдат ветераните от последните три Бонд филма Нийл Първис и Робърд Уейд, а вдъхновение ще се търси в класическия роман на Иън Флеминг „Д-р Но“ и „Nova Express“ на Уилям Бъроуз. Просто перфектно!

Припомняме ви, че Рефн е сложил ръка на няколко проекта, включително ноар сериалLes Italiens, както и продуциран от него римейк на „What Have You Done Тo Solange?“. Желаем му цялото здраве на света!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Направо лудница! 🙂 Представям си го в стилистиката на „Only God Forgives“ и настръхвам какво може да сътвори ненормалникът (в добрия смисъл) Рефн. 🙂