Джордж Клуни и Грант Хеслов с компанията си Smokehouse Pictures са застанали като продуценти зад един интригуващ проект, в който главната роля е поверена на Кирстен Дънст (помните колко добра беше във втория сезон на „Фарго”), а режисьор е Йоргос Лантимос, спечелил си завидна слава с „Dogtooth” и „Омарът”.

Действието в „On Becoming a God in Central Florida” (дългичко, ала catchy заглавие) се развива някога през 90-те години на ХХ век. Автори на сценария са Робърт Фънки и Мат Лъцки и разказват за една жена, която си пробива път до върха на обществото чрез измами в опит да постигне заветната „американска мечта”. Наскоро овдовяла и останала без никакви средства, слабо платената служителка от водния парк в Орландо Кристъл Джил (Дънст) заплита мрежа от лъжи, схеми и измами, за да се домогне до култовата мулти-милионна „пирамида” Founders American Merchandise, която е основната причина тя да загуби спестяванията си…

Освен компанията на Клуни и Хеслов, сред продуцентите на поредицата са още Sony’s TriStar Television и AMC Studios, като последните силно се нуждаят от хитов сериал, особено след приключване на „Breaking Bad” и „Mad Men”. Макар Дънст да не е след най-големите ни любимки, тя е много добра актриса и продължава да доказва класа в различни ангажименти – освен номинациите за „Златен глобус” и „Еми” за миналогодишната й роля във „Фарго”, тя имаше ключова роля в „Midnight Special” на Джеф Никълс, в момента може да бъде видяна в „Hidden Figures”, а в скоро време ще работи (отново заедно) със София Копола по римейка на „The Beguiled” на Дон Сийгъл, заедно с Колин Фарел, Ел Фанинг и Никол Кидман.

За Йоргос Лантимос „On Becoming a God in Central Florida” е първият му голям телевизионен проект. Очакваме подробности и ориентир кога ще стартира тази поредица.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *