The Night Manager

Дори и  с известно закъснение, няма как да пропуснем информация, свързана с една от най-добрите поредици, появила се през последните години на екран – „The Night Manager”. Адаптацията на Сузане Биер по творбата на Джон Льо Каре ни покори със сила на персонажите, детайлност на разказа, сила и напрежение в повествованието, а не можем да отбележим и отдадеността на нейните създатели – Том Хидълстън се включва активно в организиране на снимачния процес и обсъждане на всякакви подробности с режисьорката, в подготовката на всеки следващ ден от снимките на терен.

По време на интервютата, които последваха пускането на екран на поредицата през 2016, всички споделяха желание (евентуално) да бъде продължена историята, като се отдава дължимото на факта, че книгата приключва със събитията, описани във вече показаните епизоди. Вероятно решение в тази посока може би ще се намери с поканата към Матю Ортън, който е ангажиран от продуцентския екип за работа по сценарии на нови епизоди.

За момента не може да се каже какъв ще бъде подхода към новия сезон – Том Хидълстън беше обявил, че няма нищо против да се завърне като агент Джонатан Пайн, за да поеме (евентуално) към ново тайнствено приключение. Надали има шанс да узнаем повече на този етап – сигурни сме, че The Ink Factory, the Beeb и американският канал AMC ще си траят, докато не се получат сигурни потвърждения за хора и идеи. Пък е нужно и сценариите да станат (до известна степен) готови, за да може Хидълстън да прецени дали да отдели част от драгоценното си време за този близък до сърцето му проект. Много е важно и кой режисьор ще се наеме с отговорността работата му да бъде сравнявана с ювелирното майсторство на Сузане Биер…

Предстои да излезе на екран „Operation Finale”, който е по сценарий на Ортън – филмът се снима в момента, а главните роли са поверени на Оскар Айзък и Бен Кингсли. Във филмографията на Ортън присъства и бъдещият проект на Ридли Скот „Battle of Britain” и общо взето това е – с още два проекта, за един политически и един екшън трилър, младата надежда има пред себе си възможности за развитие. Ще очакваме с интерес новини около бъдещ втори сезон на „The Night Manager”, като тайничко си пожелаваме този път „противник” на Хидълстън да се окаже герой, изигран например от… Харисън Форд. Защо пък не?

Матю Ортън
Матю Ортън

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *