Уес Крейвън, Нев Кембъл и Скийт Улрих на снимачната площадка на „Писък“ (1996)
Уес Крейвън, Нев Кембъл и Скийт Улрих на снимачната площадка на „Писък“ (1996)

Има нещо особено депресиращо да наричаме класика филм, който се е появил в кината по време на тийнейджърските ни години – не защото подобно определение не му пасва, а защото се чувстваме дърти. Така или иначе, „Писък“ си остава великолепна хорър сатира и един от най-важните слашъри, правени някога, а продълженията му са прилични, затова не бихме отказали отново да наблюдаваме с воайорски садизъм кървавите приключения на изстрадалата Нев Кембъл под режисурата на заслужилия артист Уес Крейвън.

Това обаче няма никога да се случи, поне не и в точно описания от нас по-горе вид. Страхотният и любим на няколко поколения киномани Крейвън ни напусна през лятото на миналата година, но това явно не пречи на другите фигури във франчайза да си помечтаят за евентуална пета част. Кевин Уилямсън, сценарист на оригинала, наскоро сподели пред ET Online какъв е шансът подобен проект да се реализира:

Когато с Уес започнахме работа по четвъртия „Писък“ (ревю!), имахме планове за поне още две продължения. Ала сега, при отсъствието на Уес, ми се струва, че най-важното нещо е да си избистриш как и защо историята да продължи, а без него въпросните как и защо остават без отговор.

Кембъл също сподели с медията не дотам обнадеждаващ коментар, но и не отхвърли изцяло опцията:

Без Уес би било адски трудно да го направим. Неговият подход беше толкова ясен, а талантът му – толкова ярък. Според мен ще е направо болезнено трудно. Това може и да не означава, че пети „Писък“ никога няма да се случи, а по-скоро, че ако се случи, ще е истинско предизвикателство. Засега никой не обсъжда подобно начинание.

Ние не сме нито „за“, нито „против“ стартирането на подобна продукция. Всичко зависи от екипа, който ще бъде замесен, а и от мотивацията, която (надяваме се) би била не само фискално, но и творчески подбудена… Както и да е, припомняме ви, че „Писък“ дебютира из киносалоните в САЩ преди цели 20 години, а в момента на малкия екран върлува негова ТВ-версия, която (за добро или лошо) не сме следили сериозно, затова се въздържаме да я коментираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *