„South Park” играта: „Fractured But Whole”

Паметният двайсети сезон на култовата анимация „South Park” завърши тази седмица и въпреки по-ниското ниво на финала, той несъмнено ще остане в телевизионната история. Със сериализирането на приключенията в малкото градче, създателите – Трей Паркър и Мат Стоун, – за пореден път преобразиха телевизионния формат, като в последните два сезона успяха да капсулират, с познатия сатирично-изобличителен тон, редица от най-значимите събития както в Америка, така и по света. Засега няма потвърждение дали следващият сезон ще се завърне към епизодичните скечове или отново ще станем свидетели на развиваща се във времето история.

Оставяме рецензията си за друг път обаче, тъй като тук искаме да се фокусираме върху едно от възловите разклонения, посредством които ще продължи развитието на дългогодишния проект. Става въпрос за видеоиграта „South Park: The Fractured but Whole”, чийто сюжет ще бъде директно продължение на предната игра от 2014 година – „South Park: The Stick of Truth”. Припомняме, че първата игра разказваше за Новото хлапе (The New Kid), което се премества в едноименния град и се замесва в епична война, разигравана между хора, магьосници и елфи, борещи се за контрола над всемогъщата Пръчка на истината (Stick of Truth). Фабулата беше директно взаимствана от един от най-популярните епизоди – „The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers”, – a от видяното изглежда, че продължението ще бъде като своеобразен нов филм от познатата вселена.

Вижте трейлъра:

Случаят изглежда е същия като с предното виртуално приключение. „Fractured but Whole” (пишем го със съвсем сериозен тон, честна дума!) обещава нова приказка, задълбаваща в живота на малкото планинско градче. Разбира се, ще имаме възможност за интеракция с добре познатите главни герои като влезем в ролята на Новото хлапе, което, както чуваме Стан да обяснява в трейлъра, „притежава пръдни, които спират времето или нещо подобно“.

Колосите, седящи зад франчайза, отдавна кроят планове за бъдещето му, което ще се потопи в света на видеогирите и след успеха на първата, бъдещето изглежда светло. Лично ние нямаме търпение за all things South Park!

Трей Паркър твърди, че:

„Смятам, че след 20 години, 10 години, хората ще играят повече. Това сливане на развлекателната индустрия е факт, без значение дали игрите ще се превърнат във виртуална реалност или в нещо по-голямо. Колкото повече се потапяш в този свят, толкова повече гледаш Pew Die Pie, а хората гледат Pew Die Pie и вие гледате електронни спортове. Гледате млади хора и как те се ангажират с нещо. Може би това е бъдещето на South Park”.

Официалният синопсис гласи:

„Злото се раздвижва в града на South Park и Енотът се е заклел да се погрижи за утайката на обществото. Докато Енотът и неговите приятели разследват изчезването на квартална котка, се натъкват на опасност, далеч по-голяма, отколкото са си въобразявали. Обединявайки усилията си с Новото хлапе и вълшебния му задник, дали безстрашната банда Супергерои ще успее да впрегне невероятните си сили и да спаси града?“

Играта все още няма официална премиерна дата, но ще се ослушваме за бъдеща информация и непремнно ще имаме грижата да я споделим с вас.

maxresdefault prof_chaos-1920x1080_widescreen_208820_256420 south_park_the_fractured_but_whole_screenshot_1_-0 south-park-the-fractured-but-whole-videogame-5-600x338 south-park-the-fractured-but-whole-videogame-6-600x338 south-park-the-fractured-but-whole-videogame-9-600x338

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Добър си беше финалът – единствено мембърберитата бяха изоставени за следващи сезони, но още по-добре: конспирацията с тях и Джей Джей Ейбрамс ще се дозаплете 🙂

    1. И на мен ми хареса, но не беше на нивото от първата половина на сезона, покрай изборите в Америка. Епизодите там бяха сред най-доброто, което Стоун и Паркър са правили. Макар че това може да се каже и като цяло за последните 2 сезона. Супер е, че решиха да навържат сезоните, така успешно избегнаха пропадане в умопомрачителния ад, в който тъне „Family Guy“ последните си 2-3 сезона…