Въпреки че знаехме, че кино версията на специалното издание на „Аватар” няма да бъде показана по родните ни екрани, появата на кратичкия трейлър – който обаче, разкрива много невиждани досега сцени – ни развълнува доста, защото поне ни оставаше утешението, че ще можем да видим филма в тридисковото му Blu-ray и DVD издание.

Оказва се обаче, че и това ще ни се размине. Колегите от „А+ филмс” току що ни потвърдиха, че България се присъединява към списъка на Индия, Израел, Румъния, Исландия, Малайзия, Сърбия, Турция, Литва, Латвия и Естония, в които „Аватар Special Edition” няма да се появи в какъвто и да е формат. Изключение правят само Румъния и Исландия, където филмът все пак ще се появи, но само на DVD.

Преди да сте викнали „Aбе, каква е тази държава” и „Kак може”, имайте предвид, че абсолютно нищо не зависи от родните ни разпространители. В крайна сметка тези неща си ги решават от “Fox”. А ако искате да знаете какво е обяснението за това… еми, няма такова. За съжаление не сме толкова важни, че да ни се обясняват. Ние обаче имаме обяснение и то е, че на „Fox” ама въобще не им дреме за 3-те мижави бройки от филма, които ще се продадат у нас и съвсем разбираемо не желаят да се вкарват в разходи.

Какво да ви кажем още? Даже не искаме да отваряме дума за обявеното 3D издание, за да не го пропуснем и него.

Ясно е, че ще се поръчва от чужбина, просто адски ни е яд, че сега ще има хора, на  които тази новина ще им накриви шапката – то не може и да се очаква друго, при положение, че те не знаят какво е това Blu-ray. А ако пък не ви дреме, защото “Аватар” не е вашият филм, имайте предвид, че утре ще бъде някой, който е!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. е, утре… от раз мога да кажа поне 3 големи заглавия от последната година, които не са се появили в BG на blu-ray при все, че ги има на DVD. тоест някой някъде го е домързяло да сложи още един канал субтитри, което си е… 'айде, няма да цапаме блога с коментари за разпространителите… и то не само за FOX…

 2. Да знаеш, че не е само до субтитри. Нещата са доста по-сложни. А родните ни разпространители не могат да направят нищо, дори и да искат.

 3. А аз бях останал с пречатление, че точно удължената версия ще излезе в многодисково 3D издание, барабар с всички екстви. Защо ще пускат и не 3D след като дисковете били обратно съвместими (поне така съм чел).

  Да поръчваш от чужбина е изгодно, но да не ти трябва превод. Вярно, че Аватар съм го гледал и по-бих се оправил само на английски, но все пак удоволствието пада. То и не винаги бонусите са преведени, но това е друга тема.

  Между другото, бяха писали, че допълнителните материали ще бъдат достъпни през интернет за тези, които са си купили предишното еднодисково издание. Аз понеже още не съм си купил и плеър ми е интересно, дали и други издания пускат материали за теглене и дали има смисъл от тази опция при положение че трябва да се тегли от отдалечен сървър и ще трябва много да се чака за да се кешира някаква част от филмчетата.

 4. пуска се всяко издание, което има шанс да продаде някоя бройка в повече на някой балък. малко след като издадоха бокссета на LOTR (кино версията, чакаме разширеното издание все някога…) се появи новината за (не, не за extended edition-а) рилийзването на всеки филм по отделно, щото, видиш ли, може някой да няма пари за целия сет…

  watchmen също има N на брой версии… като в bg видяхме само кино версията…

 5. Планът за Аватар на Блу-рей – който за сега се спазва -беше следният:

  Първо едно издание без никакви едктри – само филм. После едно 3-дисков със сумати допълнителни материали. И накрая – до година – 3D изданието, което засега не е ясно какво ще съдържа. А на въпроса ти "Защо ще пускат и не 3D" мисля че можеш да си отговориш сам. :)))) Чичко Паричко познаваш ли го? Нали трябва хората да си го купят този филм няколко пъти!

  Това за интернет не съм го чувал. Звучи яко. Особено ако не ти се дават кинти за едно и също нещо два пъти.

 6. Изчакай Коледа, тогава ще има прилични намаления и далаверки.

  А за Аватар, аз си го купих това издание и ще пробвам като настане Ноември :))))

 7. Това значи ли, че няма да се появи в тракерите?

  Защото аз не мисля.. 100% ще си го гледкаме от змаунда. 😀