Маймуните се завръщат през лятото на 2017 г.
Маймуните се завръщат през лятото на 2017 г.

Hayчнофантастичният пост-апокалиптичен проект „War For The Planet Of The Apes“ e сред най-очакваните от нас заглавия за следващата година. Tийзърът беше окей, но не разкри нищо съществено от съдържанието и затова сега сме особено развълнувани да ви представим следните 2 минути:

Харесва ни видяното. Интересното е, че този филм ще е пряко продължение на предишния и няма да скочи напред във времето, разкривайки по-далечен етап от развитието на конфликта между маймунската комуна и хората, поне не и в началото. Вижда се отново перфектен баланс между екшън и драма, интелигентно поднесено зрелище и сблъсък не само на видове, но и на идеологии, което е една от най-силните страни на франчайза (Анди Съркис няма нужда да ни доказва вече колко як Цезар е, но сме доволни от първия ни поглед към злодея на Уди Харелсън); снежните сцени потвърждават зимната среда, в рамките на която ще пада основният кьотек. За съжаление, очаквахме да видим нещо още по-различно от предходните части, докато на пръв поглед „War For The Planet Of The Apes“ ще е значително по-близък до „Зората на планетата на маймуните“, отколкото той от своя страна беше близък до „Възходът на планетата на маймуните“. Това обаче не е сериозна забележка, а по-скоро впечатление. Продължаваме да сме ужасно нетърпеливи за премиерата.

На снимачната площадка на „War For The Planet Of The Apes“
На снимачната площадка на „War For The Planet Of The Apes“

В допълнение вижте и чисто нов постер:

Плакат на „War For The Planet Of The Apes“
Плакат на „War For The Planet Of The Apes“

War For The Planet Of The Apes“ е режисиран от Мат Рийвс („Чудовищно“), а освен споменатите вече актьори, ще мернем също Джуди Гриър, Стийв Зан, Тай Олсън, Макс Лойд-Джоунс, Алекс Паунович, Сара Канинг, Тери Нотъри, Карин Конъвал, Чад Рук и др. Дебютът е насрочен за 14-ти юли догодина.

Цезар и част от свитата му преди да се намесят компютърните ефекти
Цезар и част от свитата му преди да се намесят компютърните ефекти

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Ебати, туй ми дойде като гръм от ясно небе… :о
  А иначе трейлъра е повече от прекрасен! The Hype is FUCKIN ON!

 2. и аз очаквах нещо малко по-епично и далече в бъдещето, но „Зората“ ми е толкова любим, че не бих си помислил да се оплаквам. Сега се замислих, че бих гледал още пет филма, стига нивото да не пада.

  1. Мисля си, или по-скоро се надявам епилога на филма да покаже бъдещето, малко преди да катастрофира совалката. Би било интересно как ще изглежда построеното за няколко века върху мита за Цезар общество в контекста на тази трилогия.
   Разбира се, като задължително игнорираме бутафорията на Бъртън.

  2. Все си мисля, че трябва да има първо ядрен апокалипсис, който тотално да затрие човешката цивилизация. След това трябва да минат векове, дори хилядолетия, през които маймуните ще се надигнат като доминиращ вид, а хората ще загубят езика и културата си, трансформирайки се в диваци. Едва след целия този процес можем да очакваме совалката; засега поредицата е в адски ранен етап от митологията на Пиер Бул.

   PS Би било яко да спретнем подкаст за целия франчайз догодина.

 3. Вчера гледах „Rise of the Planet of the Apes“ – ебати якият филм. Планирам да си припомня и „Dawn of the Planet of the Apes“ преди да стане време за този. Странно, че не бях гледал началото на рестарта на франчайза, а само втория филм. И помня, че също много ми хареса.
  Много изобретателен екшън обаче, не съм го дървил от блокбъстъри така, сигурно от времето на „Аватар“ 😀

 4. Aз имам да доглеждам последните два филма от оригиналния франчайз; ще ги наваксам като наближи премиерата на „Войната“.