Откакто са се появили първите информации, свързани със злополучията на сираците Бодлер, разказани от Левмъни Сникет, се стараем да ви информираме как върви реализацията на проекта, който ей сега, две седмици след началото на Новата година, ще може да бъде видян по Netflix. И точно както споделя Патрик Уорбъртън в ролята на автора Лемъни Сникет:

„Ако се интересувате от истории с щастлив край, те се „стриймват” другаде. Бихме посъветвали всичките ни зрители да предпочетат да видят нещо по-приятно, вместо тази поредица…”

Странно и неочаквано, но този трейлър пък ни събуди асоциации с творбите на Уес Андерсън – вярно, опитали са се да го оцветят в по-мрачни тонове, но общото „настроение”, а може би и движението на камерата до известна степен напомня работата на един от любимите ни съвременни режисьори. НПХ се превъплъщава доста забавно в ролята на граф Олаф – в опит да е страховит, а го виждаш, че всеки момент ще се пръсне от (вътрешен) смях, а малките герои изглеждат супер-съсипани и отчаяни, което си е задължително при неимоверните трудности, с които трябва да се справят в нещастното си детство на сирачета (което говори добре за младите актьори!)

Ето отново накратко как ще се развие действието:

Майсторът на превъплъщенията граф Олаф е далечен роднина на децата Бодлер и ги приютява при себе си след като по свръх-нещастно стечение на обстоятелствата те остават сираци. Злият граф иска да докопа наследството им, но Вайълет, Клаус и Съни са умни и успяват да го наидграят в кроежите и сплетните, като междувременно търсят подробности за тайнствената смърт на родителите си…

Бари Зоненфелд е един от изпълнителните продуценти, ще режисира пилотния епизод на екранизацията и ще остане в продуцентския екип на проекта. Негов колега изпълнителен продуцент е авторът на поредицата от 13 книги Даниъл Хандлър (а.к.а. Лемъни Сникет). В ролите ще видим носителя на награди „Еми” и „Тони” Нийл Патрик Харис, Луис Хейнс (Клаус), Малина Уейзман (Вайълет), Аасиф Мондви (чичо Монти), К. Тод Фрийман (банкерът г-н По), Джоан Кюсак (Джъстис Страус), Катрин О’Хара (д-р Джорджина Оруел), Патрик Уорбъртън (в ролята на автора и разказвача Лемъни Сникет).

На 13 януари 2017 година веече ще има достъп до всички епизоди на „Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” („Лемъни Сникет: поредица от злополучия”) в стрийминг-платформата Netflix. Enjoy!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *