Важна информация по отношение на предстоящия „сезон на наградите” – Американската филмова академия предоговори с АВС правата за излъчване на церемонията по раздаване на Оскарите – предоставени са чак до 2028. Като част от тази сделка беше съобщено, че каналът ще има по-голямо влияние върху програмата, подготвяна за директно излъчване по целия свят. И фактът, че Джими Кимъл беше обявен от Variety за водещ на 89-ите Награди на Академията, е доказателство, че екипът на АВС наистина си е завоювал позиции.

Кимъл е един от най-популярните водещи на вечерни ток-шоута в Щатите, още от 2003 година – „Jimmy Kimmel Live!”. Наскоро той беше отговаряше за раздаването на 68-ите по ред награди „Еми” (има опит в тази церемония от същото събитие през 2012), а през 2004, 2006, 2007 и 2008 година „тренира” водене на Американските музикални награди, както и други престижни събития… Преди години „домакини” на престижната Оскарова церемония са били Дейвид Летерман, Джони Карсън и Джон Стюарт, а днес е повече от ясно, че Кимъл ще „набере точки” в промотирането на собственото си шоу срещу конкуренцията на „The Tonight Show” с Джими Фалън (някои членове на екипа ни откровено предпочитат Фалън, но тази година (пак!) забравиха да се допитат до нас за избора на „оскаров” водещ…).

За момента специалистите-наблюдатели твърдят, че Кимъл е подходяща, „нерискова” фигура, при все че отзвукът от президентските избори го бил направил по-дързък и решителен в коментарите (признаваме си, не го следим отблизо). Вероятно Джими ще си постави за цел да провокира звездите с импровизации на място, които винаги се получават най-интересни и забавни – сигурно защото просто не са „сценарно-измислени”, а на хората им идва отвътре. И не е като да не знаят кинаджиите как да се веселят – виждали сме ги, те могат всичко!

89-ите награди на Американската филмова академия ще бъдат излъчвани по АВС в неделя, 26 февруари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Има нещо нездравословно в това да предпочетеш смешкото Фалън пред страхотния Кимъл. Рики обаче е над всички.

    1. Фалън е изключително повърхностен и лицемерен, докато при Кимъл както сарказмът, така и иронията са чук.