Алукард е един от основните персонажи и главен герой в прекрасната „Symphony of the Night”
Алукард е един от основните персонажи и главен герой в прекрасната „Symphony of the Night”

Покрай чудесния жанров роман „Трескав блян” на Джордж Р. Р. Мартин и обещаващата новина, че Ан Райс си е възвърнала правата за цикъла „Вампирски хроники” и замисля епичен сериал за магнетичния Лестат, сякаш отново преминаваме на вампирска вълна. При това на класическата кървава вълна, а не на разни тийн пародии.

Последните интересни предложения от жанра (макар и доста разчупени и играещи си с формата) бяха „What We Do in the Shadows” на Таика Уаитити и „Only Lovers Left Alive” на Джим Джармуш. Надяваме се скоро да видим по-класически вампирски филм, с издържана стилистика и смразяваща атмосфера, а междувременно научихме за един изключително любопитен проект по една от най-култовите игри, които сме играли в края на 90’-те.

Рихтер срещу Алукард.
Рихтер срещу Алукард.

Благодарение на един от продуцентите на „Adventure Time” научихме, че се работи по „изпълнен с насилие” анимационен сериал, като има голяма вероятност да става въпрос за „Castlevania”.Компанията му Frederator Studios разполагат с правата от близо десетилетие, като все още не са успели да реализират нищо. Надяваме се скоро това да се промени.

Първата игра от поредицата „Castlevania” излиза през 1986 и все още държи култов статус, докато последната е „Castlevania: Lords of Shadow 2” от 2014. Честно казано любимата ни е „Symphony of the Night” от далечната вече 1997 г., която спокойно може да влезе и в някакъв топ 10 любими игри ever, така че няма как да не прехапем устни от вълнение за проекта.

castlevania-tv-series-confirmed-221734

Игрите черпят вдъхновение от „Дракула” на Брам Стокър и вселената с класически филми за чудовища на Universal. Поредицата проследява приключенията на клана Белмонт, който се е опълчил на Дракула и води битка с кръвожадния вампир в продължение на векове.

Symphony of the Night”, по която се надяваме да бъде базиран предстоящия анимационен сериал разказва историята на Алукард – син на Дракула, роден от кръвосмешението му (ако може така да го назовем) с жена. Самата игра започва с края на предишната – „Castlevania: Rondo of Blood”, в която Рихтер Белмонт побеждава Дракула. Четири години по-късно, през 1796 г. Алукард пристига в замъка, където се среща със слугата на вампира – Смъртта, която се опитва да спре мисията му да унищожи замъка и да събере всички ценни оръжия. По пътя си среща Мария Ренар – седемнадесетгодишен ловец на вампири, която му помага с оръжия и ценни предмети. Накрая Алукард се изправя срещу Рихтер, който се е провъзгласил за новия господар на замъка.

Малко се поувлякохме, за което се надяваме да ни простите, но ни разтресе фенщината.

В заключение ви оставяме с магията на играта, която въпреки остарялата си графика, предлага изключителни качества. А за времето си беше нещо наистина невиждано!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Две от игрите едната за NES другата, за Sega Mega drive съм ги превъртвал и са добри за времето си, даже и сега

  2. „Symphony of the Night” е велика игра. Другите не съм ги цъкал. Към новите със сигурност нямам никакъв интерес.