Преди повече от година ви съобщихме, че Робърт Родригес се е сдобил с правата над класическия анимационен филм от 1983 „Fire and Ice” – дело на Ралф Бакши и на вече покойния гениален художник Франк Фразета – и възнамерява да направи игрален филм.

Оттогава насам не бяхме чували нищо за проекта – вероятно защото Родригес беше зает с други неща – но сега явно времето на филма е назряло, тъй като на изминалия Comic-Con Робърт Родригес потвърди, че в момента работи по проекта и дори показа няколко концептуални рисунки.

Сега благодарение на Entertainment Weekly и ние можем да видим за какво става въпрос.

„Fire and Ice” концептуално - Тийгра

„Fire and Ice” концептуално - Мрачен Вълк

„Fire and Ice” концептуално - Ларн и Тийгра

Не знаем за вас, но ние сме доста развълнувани. Съдейки по тези рисунки, всичко, което казва Родригес за това как иска да ни отведе в света и в „съзнанието” на Фразета, по начина, по който го направи със „Sin City: Град на греха” и Франк Милър изглежда вярно.

Пред „EW” Родригес споделя, че иска филмът да изглежда все едно сме влезли в някоя от картините на Фразета.

„Да видим неговия свят, начина, по който той вижда хората, анатомията, композицията и цветовете. Ще изглежда истинско, но няма да е. Ще бъде неговата реалност. Той виждаше нещата по различен начин.”

Честно казано, нямаме търпение!

Вижте още веднъж оригиналния трейлър на стария филм, както и синопсиса му.

От крепостта си на Ледения връх, злият Некрон изпраща вълна от смъртоносни глетчери, които принуждават хората да се оттеглят към Огненото кралство, управлявано от благородния и щедър крал Джарол. Когато дъщерята на краля Тийгра е отвлечена, младият войн Ларн, се съюзява с легендарния и мистериозен Мрачен Вълк, за да спаси принцесата и кралството от злия магьосник Некрон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Фен съм на анимационния филм, но е малко претупан. Бая ще трябва да го доразкрасят за игрален филм.

  2. И аз съм фен на анимационния филм… А Ридригес го играе тъпак през повечето време, но току-виж ни изненада.

  3. А, ще го разкрасят, пък и нищо не пречи да бъде по-късичък филм. 🙂
    Ако изглежда така, както тези рисунки, ще бъде велико! 🙂

  4. аааа, колко як беше анимационния филм! искам да видя как ще направят teegra едно към едно с анимирания персонаж ;)))

  5. Не мога да повярвам, но факт – рисунките не ме грабнаха. Ако не беше тагът с името, преспокойно можеха да минат за такива на Борис Валехо /второто име с вариации бол/

    За анимацията няма какво да каже. Просто е вечна.

  6. @inni4ka
    И аз искам обожавам женските… форми от този жанр. 🙂

    @Makedonski…
    Кое му е лошото в това, че могат да минат за Борис Валехо? 🙂

    @Goon
    Родригес в никакъв случай не е лишен от талант. Останалото е въпрос на лична гледна точка.

  7. Родригес е напълно лишен от талант. За режисурата на Син Сити може да благодари на Милър, който му е свършил цялата работа. От Мариачи трилогията само вторият е приемлив. Е, Планет Терър е сладурски, но в същата категория- Мачете беше пропуснат потенциал. За детските му филми да не говорим.

    А консепт артът е жесток, спор няма.

  8. @Goon
    Видях ме го Милър с „The Spirit“ колко работа му е свършил. Освен това Родригес е заснел началната сцена на „Син Сити“ и с нея е успял да го убеди да участва, защото той се е дърпал. Така, че стила и всичко останало, Родригес вече си го е бил направил.
    И аз не го смятам за велик режисьор, но със сигурност не е лишен от талант! Дори и за „Деца шпиони“ се изисква такъв!

  9. Съгласен съм с Goon. Надценен. Но може пък звездите да се подредят като при Син Сити.

  10. Toва ми звучи като Недялков. Филм, който смятате, че е надценен: „Трансформърс: Отмъщението“.

    Кой чак толкова го цени Родригес, че да е надценен? Надценен за мен е някой, по който 70-80% от хората се прехласват, и който взима награди през ден. Нещо като Нийл Геймън.

  11. Самият Родригес си вярва, че е Тарантино n.2, заради филмовите вдъхновения, че и много баламурници около него. На самия Тарантино никога не му е било много приятно да го сравняват с примитивизма РР, вижда се и тук, на 5:30:

    http://www.youtube.com/watch?v=8_YIbC4dU_c

    А за Франк Милър- Дринов, работата Милър я свършва не в участието си във филма, а още в комикса. Не вярвам да не знаеш, че Родригес прави 1:1 адаптация като режисура- панели, движение, позициониране, диалог, всичко е буквално от комикса. Така че нищо чудно, че най-добрият филм на Родригес не е „негов“.

  12. @Goon
    Явно всеки вижда каквото иска да види – според мен това са глупости. Не сме на едно мнение и това е. Но да приемем, че си прав, в такъв случай има шанс и тук Бакши и Фразета да му свършат предварително работата, което ще е супер и аз ще съм доволен. 🙂

  13. Иначе Fire & Ice го чака същата съдба като Heavy Metal на Финчър, Камерън и Снайдър. Още повече, че видяхме какво направи миналата година Родригес с Red Sonja.

  14. Aбе Goon, чак сега се сетих, че ти по принцип не пишеше. 🙂 Я виж как добре ти се отдава. 😀
    И защо кълнеш не мога да разбера. Не сме виновни, че „Тhe Goon“ няма да го бъде. 🙂 🙂 Ще си стане филма и ще е хубав! 🙂

  15. Ако не се намери някой човек, който да даде пари на Финчър за “Тhe Goon” , значи този свят не заслужава да съществува такъв какъвто е и трябва да бъде заличен!!!