I have what you need. – Not what I need!

Джим Джармуш трябва да има свръхестествени способности! Защото първата му среща му с Том Хидълстън е непосредствено след края на снимките на „Отмъстителите”, по време на рекламната кампания на „Боен кон” и точно преди началото на работата по шекспировата поредица на ВВС „The Hollow Crown”. Сякаш е видял в бъдещето милионите почитатели, които се възхищават на актьорските способности на младия британец, и е уцелил свръх-подходящия момент да даде финален тласък на дълго подготвяния си проект „Only Lovers Left Alive”. Тилда Суинтън е с Джим от самото начало (преди около 7 години) на работата му по идеята – да разкаже за любовта, която среща предизвикателството на безсмъртието. Първият трейлър на филма засилва още повече тъпката от очакването.

Джармуш за своите герои:

„Двама изключителни аутсайдери, които са поставени в необикновени обстоятелства, се сдобиват със знания за човешката и естествената история в продължение на векове, ставайки свидетели на невероятни постижения и трагични провали.”

Както вече сме споменавали, режисьорът е разчитал на съучастието на Том и Тилда в изграждането на образите им. Хидълстън споделя, че неговият музикант Адам е вдъхновен от Сид Барет, ранния Мик Джагър, Дейвид Боуи, но в образа му има и много от Хамлет – най-вече тъга и съмнения. Какво е всъщност да си жив няколко стотин години и да наблюдаваш човечеството как се самоунищожава? Честно – все още се чудим на кого да заложим, защото и Тилда, и Том са толкова… възхитителни актьори.

Изправен пред безутешна сърдечна пустота в Детройт и Танжер, един „ъндърграунд” музикант, депресиран от посоката, в която се развива човечеството, се среща отново със своята отдавнашна, загадъчна любима. Връзката им продължава вече няколко века, но страстната идилия е разрушена от нейната дива и неконтролируема по-малка сестра. Могат ли тези мъдри и уязвими същества да оцелеят в съвременността, докато модерния свят се руши около тях?

Режисьор на „Only Lovers Left Alive” е Джим Джармуш („Дух-куче: Пътят на самурая”, „Мъртвец”, „Прекършени цветя”), а в ролите са Том Хидълстън, Тилда Суинтън, Мила Васиковска, Джон Хърт, Антон Йелчин, Уейн Ринстън и др.

Sony Pictures Classics притежават правата за разпространение в Щатите, но все още няма фиксирана премиерна дата, а феновете на Джармуш в България ще могат да видят най-новата му творба в рамките на Киномания 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Филма е абсолютен шедьовър! Не понасям филмите за вампири, но този е изключение! Води се „филм на ужасите“, но всъщност е един „ужасно“ естески филм 🙂