Трудно е да се ентусиазираме за проекти, които все още са на концептуално ниво. Светът на киното познава не една и две идеи, чието единствено движение представлява лутане из development hell и никога не се осъществяват. Нещата с биографичния „Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot” за карикатуриста Джон Калахан стоят по сходен начин, тъй като режисьорът Гас Ван Сант („Моят личен Айдахо“) преследва проекта от 2000 година, а преди него и колосът Робин Уилямс се е провалил в опитите за екранизация.

Сега обаче отново има шансове за реализация, като Хоакин Финикс се готви да влезе в ролята на споменатия карикатурист Джон Калахан, за който можете да научите повече от пресрелийза на THR:

„Калахан става алкохолик на 12-годишна възраст, наркоман в юношеските си години, а на 21 години претърпява тежка катастрофа, вслествие на която крайниците му са парализирани. Той преустроява живота си като се превръща в карикатурист, научавайки се да ползва двете си ръце за рисуване и успешно се помирява със семейството си“

Джон Калахан,
Джон Калахан, © Robert Miller

Струва си да се отбележи, че кариерата на Финикс започва през 1995 г. с филма „To Die For”, режисиран именно от Гас Ван Сант и след това двамата не са имали повторна колаборация. Сега най-сетне има шансове това да се промени и смятаме, че подобна роля, за която се изисква сериозна физическа трансформация, ще бъде чудесно попълнение в и без това безупречното резюме на Хоакин Финикс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Няма съмнение, че ще избие рибата, дано само има добър сценарий за работа.