Леко се позабавихме с представянето на Нийл Патрик Харис – потънал в ролята и в поредицата злополучия по Лемъни Сникет, които ще бъдат разказани на всички любопитни от неуморните майстори в Netflix след има-няма два месеца. Тайничко се надявахме, че няма да се разминем с мизерните 60 секунди на първия официален трейлър, в който се запознаваме и с граф Олаф, и със сирачетата Бодлер, но за момента разполагаме само с това, монтирано с традиционния и леко досаден маниер за уж-нагнетяване на напрежението, преди да видим налудничавия поглед на графа буквално в последните секунди. Скука.

Не ни разбирайте погрешно – нямаме намерение да даваме оценка на самата екранизация, все пак разполагаме със свръх кратко представяне – скучно ни е да гледаме такива трейлъри, роптаем против маниера на монтирането им. И тъй като Netflix уверено си изградиха име на компания, която обръща специално внимание на детайлите в реализирането на оригиналните си проекти, не се и съмняваме, че ще има готовност да ни поднесе изпипана екранизация. Увлекателния, меланхоличен и абсолютно сърцераздирателен разказ за съдбата на децата Бодлер е познат и от екрана (още се боря да изхвърля от главата си Джим Кери в образа на Олаф), но вече му е време да се срещне под друга форма с нови поколения зрители. Имаме вяра в престъпно-талантливия Нийл Патрик Харис и се надяваме да има още един повод на гордост от способностите си след края на последния, осми епизод…

Майсторът на превъплъщенията граф Олаф е далечен роднина на децата Бодлер и ги приютява при себе си след като по свръх-нещастно стечение на обстоятелствата те остават сираци. Злият граф иска да докопа наследството им, но Вайълет, Клаус и Съни са умни и успяват да го наидграят в кроежите и сплетните, като междувременно търсят подробности за тайнствената смърт на родителите си…

В няколкото снимки, които откриваме споделени в  Twitter от автора на книгите и самия НПХ, място намира и моряшки дегизирания образ на Олаф – Капитан Шам.

cxqo5u-xaaq3qzn cxqo3pqw8aaxb3x cxo87t3uuaezslk

До всички епизоди на „Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” („Лемъни Сникет: поредица от злополучия”) ще има достъп в стрийминг-платформата Netflix на 13 януари 2017 година. В основата й са 13-те книги на Даниъл Хандлър (а.к.а. Лемъни Сникет). Изпълнителни продуценти са носителят на награда Еми Бари Зоненфелд и самият автор, 46-годишният калифорниец Даниъл Хандлър. Зоненфелд ще режисира пилотния епизод и ще остане в продуцентския екип на проекта. Ролите са разпределени между носителя на награди „Еми” и „Тони” Нийл Патрик Харис, Луис Хейнс (Клаус), Малина Уейзман (Вайълет), Аасиф Мондви (чичо Монти), К. Тод Фрийман (банкерът г-н По), Джоан Кюсак (Джъстис Страус), Катрин О’Хара (д-р Джорджина Оруел, намигване!), Патрик Уорбъртън (в ролята на автора и разказвача Лемъни Сникет).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Изглежда доста симпатично, да не говорим и че като картинка си е чиста проба кино. Бих го гледал, ако нямах още двеста неща на опашката.