Когато има разбирателство и добри творчески взаимоотношения, режисьорите обичат да работят с актьори, които вече познават и на които могат да разчитат. Такъв е случаят с Дейвид Лаури – след отличните фестивални отзиви за „Ain’t Them Bodies Saints”, беше обявен за идната 2017 година проектът „The Old And The Gun” (с любимия ни Робърт Редфорд в ролята на закоравял престъпник, който непрестанно бяга от затворите и по сякаш магически начини организира следващи престъпления), в който режисьорът отново ще разчита на работата на Кейси Афлек. А междувременно, току след приключването на работата по „Драконът, моят приятел”, който си беше доста сериозно недоразумение, Лаури е решил и е заснел, тайничко и без много шум, още един свой проект с Кейси и Руни Мара – помните, двамата си партнираха в престъпническата история от 2013 година…

В едно свое интервю Афлек потвърждава, че е снимал с Мара и Лаури през лятото, но не добавя никакви подробности. За сметка на това режисьорът е по-склонен да поразбули мистерията, макар че все още не е публикувана официална информация за филма. Ето какво споделя той пред Filmmaker Magazine:

„Имах огромно желание да направя нещо съвсем спонтанно, случвало се е и друг път. Когато имам идея, аз обикновено я реализирам – независимо дали от нея ще се получи късометражен филм или нещо в сферата на експериментите. През последните години си давам сметка, че вече съм спрял да се подчинявам на тези импулси, затова си казах, че трябва да се върна към навика си да се събирам с приятели и да снимаме заедно нещо. Това е страхотно упражнение за всеки, който иска да прави кино. Аз буквално приключих постпродукцията на „Драконът, моят приятел” на 10 юни – и на следващия ден отлетях за Далас и започнах да работя по нещо, което правим заедно – каквото и да се окаже то… Може да се каже, че почивката също съдържа сериозно ниво на стрес, но няма никакви залози – ние сме просто една група приятели, които се забавляват заедно през лятото, и просто има камера между нас…”

Все още никой не е наясно какъв филм трябва да се очаква, подписан от Лаури, с участието на Афлек и Мара – дали пък не е вероятно тази импровизация да се появи в Сънданс в някоя късометражна секция? Междувременно ви предлагаме да чуете споделеното за работата му като актьор (по принцип) от самия Кейси Афлек, защото… е талантлив и много харесваме ролите му. Enjoy!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *