След като HBO са решили догодина да пуснат на екран подготвяната поредица „Big Little Lies”, съвсем логично е да предложат и първи трейлър. Талантливият Жан-Марк Вале (помните „Клубът на купувачите от Далас”, „Младата Виктория”, „Wild”, „Разрушение”)  ще режисира и седемте предвидени епизода, ангажирал е за главните роли Рийз Уидърспуун и Никол Кидман, а драмата се върти около проблеми, жени, бивши съпрузи, втори съпруги, майчинство и въобще – живота, какъвто (добре) го познаваме, многолик и безпощаден.

https://www.youtube.com/watch?v=nS0UsecjHx8

Екранизацията по едноименния роман на Лиан Мориарти е дело на Дейвид Е. Кели, който ще бъде и изпълнителен продуцент на проекта. Уидърспуун е в ролята на Маделин, страстна и забавна жена, чиито бивш съпруг и новата му жена са се преместили да живеят в близост. Оказва се, че дъщеря им посещава същата детска градина, в която е записана и най-малкото дете на Маделин, а дъщеря й (в тийнейджърска възраст) предпочита да общува повече с баща си, отколкото с нея. Кидман е ангажирана за ролята на Селесте – тя и съпругът й (Александър Скарсгард) имат желание да ръководят училищното настоятелство. В ролята на самотната майка Джейн влиза Шайлийн Уудли, а пристигането й в общността съвсем скоро предизвиква катаклизъм… В актьорския екип участват още Лора Дърн, Адам Скот, Джеймс Тъпър, Зоуи Кравиц.

Ритъмът на трейлъра ни допада изключително много, а и познавайки Вале сме сигурни, че преплетените истории ще бъдат разказани увлекателно, ангажиращо и с особено пристрастие към персонажите, заащото историята е предимно драма на героите в нея. Изглежда, че ще има опасни (смъртоносни?) обрати в действието, което е наш супер-любим елемент. Всички предпоставки са налице за това „Big Little Lies” да се превърне в хит, което е супер, ама и „аман”, че не остава време да обърнем внимание на всички стойностни поредици – #твЕновотоКино!

За изчерпателност на информацията предлагаме отново и синопсиса на романа:

Едно убийство… Един трагичен инцидент… Или просто родителите се държат лошо? Неоспорим е само фактът, че някой вече е мъртъв.

Маделин е сила, с която всички трябва да се съобразяват. Тя е забавна, саркастична и страстна; тя помни всичко и не прощава на никого. Селест е от онзи тип красиви жени, които принуждават светът да спре за малко, за да я погледа, но тя заплаща своята цена за тази илюзия, свързана със съвършенството. Самотната майка Джейн току-що е намерила нов дом в малко градче и не познава никого, ала е толкова млада, че друга майка я взема за бавачка на детето. Джейн има своето тайнствено минало и носи тъга в очите си. Тези три жени се намират на различни кръстопъти – всяка в собствения си живот, но накрая се оказват на едно и също шокиращо място…

Big Little Lies” е брилянтен образ на живота, изпълнен с бивши и следващи съпрузи, майки и дъщери, училищни скандали и опасните малки лъжи, които повтаряме сами на себе си, само за да оцелеем…

Очакваме подробности от НВО за премиерната дата на сериала – догодина ще да е, ала все още няма яснота кога.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *