Наближава премиерата на един от най-очакваните филми за годината – „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” на Анг Лий, създаден по едноименния роман на Бен Фаунтин, изследващ разликите между тежките реалности на войната и публичната представа и възприятия за нея. Освен с факта, че това е първият филм на Лий (когото уважаваме адски много), след като спечели втория си режисьорски „Оскар” за „Животът на Пи”, „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” е интересен и с това, че е заснет в 3D (4K резолюция) в – забележете – 120 кадъра в секунда. Именно този елемент е в центъра на най-новото рекламно видео, посветено на филма.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk” вече беше показан пред публика и по отношение на техническата и визуалната презентация отзивите са по-скоро положителни (поне от страна на професионалистите – обикновеният зрител се оплаква, че ефектът от високия „фрейм рейт” е разсейващ и като цяло очакваме да има мрънкане дори в още по-голяма степен, отколкото беше за 48 fps на трилогията „Хобит” на Питър Джаксън). За съжаление, коментарите за историята и за филма като цяло са по-скоро отрицателни. Най-честите критики са, че не предлага абсолютно нищо ново по темата за войната и отражението ѝ върху обществото и индивида в частност.

Повече от всякога ние предпочитаме лично да си формираме мнението, затова няма да обръщаме внимание на отзиви, а да ви кажем честно, няма да си слагаме и рекламните материали при сърце – чакаме си самия филм и това е. Вие обаче сте свободни да правите както смятате за добре и в тази връзка ви предлагаме да видите две нови промота. А първия трейлър може да си припомните тук.

https://www.youtube.com/watch?v=-kZ_cZmH1JI

Billy Lynn’s Long Halftime Walk” разказва историята на 19-годишния редник Били Лин, който заедно с другарите си по оръжие от отряд Браво става герой, оцелявайки в изключително тежка битка в Ирак, и временно е върнат у дома за победен парад, чиято кулминация е поява в полувремето на голям футболен мач в Деня на благодарността. По време на шоуто, чрез поредица от ретроспекции, виждаме какво наистина се е случило по време на битката.

Режисьор на „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” е Анг Лий, сценарист е Жан-Кристоф Кастели по романа на Бен Фаунтин. В ролите са Джо Олуин, Кристен Стюарт, Крис Тъкър, Гарет Хедлънд, Вин Дизел, Тим Блейк Нелсън, Стив Мартин и други.

Премиерата е 11 ноември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *