Какво знам до момента за „Blade Runner” на Дени Вилньов? Получихме скромен концептуален поглед и научихме, че освен Райън Гослинг и Харисън Форд, в поддържащите роли ще видим Робин Райт, Дейв Батиста, Ана де Армас и Джаред Лето. Музиката ще напише Йохан Йохансон, а зад камерата ще застане великият Роджър Дийкинс. Засега се очертава като филм-мечта.

Единственото, на което се надявахме, а все още оставаше в мистерия, беше да получим заглавието на новата продукция. От Warner Bros., които явно искат да отбележат по някакъв начин факта, че филмът ще излезе точно след една година, вчера споделиха, че продължението ще носи не особено престижното име „Blade Runner 2049”.

Очевидно действието в новия филм ще се развива през 2049 г., което е тридесет години по-късно от оригиналния филм. Засега няма да коментираме, все още не знаем как ще подходят към възрастта на Харисън Форд и как тя ще пасне с финала на оригиналния филм, в който съвсем ясно се подсказва, че Декард е репликант (сори, ама да сте го гледали).

В допълнение към новината получаваме една чудесна снимка на основните „виновници” проектът да се осъществи:

Дени Вилньов, Ридли Скот, Харисън Форд и Райън Гослинг обсъждат филма (или просто Форд разказва някой мръсен виц).
Дени Вилньов, Ридли Скот, Харисън Форд и Райън Гослинг обсъждат филма (или просто Форд разказва някой мръсен виц).

Режисьор на „Blade Runner 2” е Дени Вилньов („Prisoners”, „Enemy”, „Сикарио”), сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот), а оператор е великият Роджър Дийкинс. Актьорският ансамбъл включва Райън Гослинг, Харисън Форд, Робин Райт, Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джаред Лето.

Премиерата е 6 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Изненадан съм че не е – „We want your money rip off“ :P.

  Касабов, спойлери в новините ли бре :(, недей пада чак толкова ниско, уважавай читателите си (не го казвам заради себе си btw).

  1. Мартец,аз като съм го гледал,уважаваш ли ме 🙂

 2. Да питам сериозно – коя е най-добрата и пълна версия на оригинала, която си заслужава гледането? Гледал съм го отдавна и искам да си го припомня подобаващо.

  1. Това което съм правил 3 пъти е да гледам първо документалния филм как се правен филма „Dangerous Days“ и после 3-те версии в хронологичен ред, които са на blu-ray изданието:

   — Original Theatrical Cut (1982)
   — Director’s Cut (1991)
   — The Final Cut (2007)

   + бонус: Workprint ей така, за спорта 🙂 Разбира се, можеш да прескочиш това и да отидеш директно на версията от 2007-а.

   Повече инфо тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Versions_of_Blade_Runner

  2. The Final Cut е най-добрата версия на филма.

 3. Заглавието на филма е малоумно … ама аре, дано това да е единственото ми оплакване :/

  1. Можеше да е Dangerous Days, което по принцип си е е*аси якият title.

  2. Почти всичко щеше да е по-добре.

   Blade Runner:
   Deckard’s Shadow
   Blood in the Rain
   The Unicorn Dream
   Lost in Time
   The Edge of the Night

  3. Blade Runner: The run of the blade

   Без значение режисьора и че го харесвам, без значение каста – тоя филм нямаше нужда от това. Просто от сега виждам, че както други продължения – просто ще ги изключва в главата си и няма да ги броя към тая вселена. Предпочитам гъделичкащия съзнанието финал на филма, предпочитам да си имам моя трактовка на незададения въпрос, отколкото отговора на това, което ще се появи. Един от най-красивите елементи на шедьовъра на Ридли Скот е отворения финал и тоя сърбеж, който е оставил у толкова хора. Ще си оставя нещата така и предстоящия филм ще гледам както гледах Кристалния череп или прикуълите на Стар Уорс – ей така 🙂

 4. Този фил трябваше да го пуснат по кината Ноември 2019 година…
  Защо тогава?
  Всеки истински фен ще се сети… 😉