Може би една от най-бързо разпространените новини на Variety в последните седмици е, че Джарет Лето се включва в екипа на „Blade Runner 2”. Ясно е защо – „Отряд самоубийци” властват в боксофиса и всички говорят за Харли и Жокера (независимо дали ги възвеличават или оплюват). Освен това „Blade Runner 2” е едно от най-чаканите и обсъждани продължения, чийто режисьор Дени Вилньов с всеки следващ свой филм показва класа и майсторство. В пресечната точка на тези два информационни потока се озовава един добър (когато пожелае, а и носител на „Оскар” и „Златен глобус”) актьор – и въображението на публиката започва да щрака на бързи обороти. Беше обявено, че ролята на Лето е „ключова” и образът е на „забележителен, непознат до момента персонаж”.

Аз лично ще се радвам много да видя Джарет Лето във филма, най-вече като предизвикателство към Райън Гослинг. Разбира се, не директно и няма никакво значение какви са ролите им – самото му присъствие в екипа ще действа и на двамата като допълнителен стимул. Райън е прекрасен, но понякога разчита на рутинност – нужно му е допълнително предизвикателство и в случая негласното съперничество с Джарет би го държало на тръни. А в случай, че Лето се прояви като средностатистически пълнеж на кадри, толкова по-зле за него. Макар че Вилньов надали ще го пусне така лесно да му се изплъзне – той умее да извлича най-доброто от актьорите, с които работи (пък и не бива да забравяме „Requiem for a Dream” и „Dallas Buyers Club”).

Снимките на „Blade Runner 2” се очаква да започнат всеки момент. Отдавна сме наясно, че ще видим отново Декарт на Харисън Форд в този път в компанията на героите на Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис… Сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). За визията отговаря един от най-великите оператори на всички времена – Роджър Дийкинс. Филмът трябва да излезе на екран на 6 октомври 2017 и го чакаме (все още) със свити сърца. Преди него обаче има една друга, също доста любопитна фантастика на Вилньов и това е „Arrival”, за който може да научите повече от новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Лето все повече впечатлява с филмография. Да работиш с Малик, Финчър, Аронофски и Оливър Стоун, след което да покажеш един различен Жокер и тепърва да участваш в продължението на Блейд Рънър… звучи като мокър сън.

    Иначе мисля, че от него ще излезе чудесен репликант.