Цели шест години изминаха, откакто последно писахме за евентуалния римейк на „Суспирия” (1977) на Дарио Ардженто. Тогава филмът трябваше да бъде режисиран от Дейвид Гордън Гриий („Снежни ангели”, „Ананас Експрес”), който в последствие пое други проекти и отстъпи мястото на Лука Гуаданино („Аз съм любовта”, „Голямото плискане”).

Дакота Джонсън
Дакота Джонсън

Лудостта в крайна сметка ще се случи. Гуаданино е крайно решен да осъществи проекта, в който (вчера разбрахме) ще видим Клои Грейс Морец, Дакота Джонсън и Тилда Суинтън. За това участие, Морец е отказала ролята в „Малката Русалка”, а  Джонсън ще трябва някак да съчетае филма с другия си хорър проект – „Петдесет нюанса сиво”.

Ето какво споделя режисьорът за проекта:

Филмът на Дарио Ардженто се появи в много важен момент от моето съзряване, тъй като тогава бях едва четиринадесетгодишен. Мисля, че мога да кажа, че ме промени завинаги. Бях обсебен от Ардженто през юношеството си. Моята версия ще бъде ситуирана в Берлин през 1977 г. и ще се фокусира върху образа на майката и за безкомпромисната сила на майчинството. Ще бъде за намирането на вътрешния глас.

Няма да коментираме избора на трите актриси. Изглежда ни удачен, като предполагаме, че Морец ще влезе в главната роля, Джонсън ще е приятелката, която разбира ужасната истина, а Суинтън ще е… няма да издаваме. Всичко това важи, ако Гуаданино все пак се придържа до оригинала. Ако случайно все още не сте гледали филма на Ардженто, силно ви съветваме да го направите. Ето за какво иде реч:

Сузи Бениън, американска балерина, е приета в престижната академия на мадам Бланк във Фрайбург. Още с пристигането си, Сузи вижда как друга студентка бяха от училището. Това е първият сигнал за ужаса, който я очаква.

Разпространител на римейка ще бъдат Amazon, които по-рано тази година ни предоставиха „Неоновият демон” на Николас Рефн, който е силно повлиян от филма на Ардженто. Поне това трябва да послужи като някакво успокоение, че не ни очаква пълно разочарование.

Оставяме ви с великолепния саундтрак на Goblin:

https://www.youtube.com/watch?v=QkZ2rdbDHM4

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

    1. ха-хааа, колко не съм била права преди 2 години…тъпо парче си, христианоооо

  1. Това май й е четвърти хорър римейк на тази пачица Клоуи… като от досегашните май само „Let Me In“ беше окей.

    1. Да, това като слух изтече още преди седмици. Не знам какво да мисля. Режисьорът е извънредно обещаващ и ужасно искам да видим достоен на оригинала филм… независимо дали е римейк, рибуут или нещо друго.

    2. Дано, наистина. Между другото, сега гледам Клои Грейс в последния филм на Луи СК – според мен не е толкова зле момата. Дразнеща е, определено, но не е съвсем лишена от някакви актьорски качества.

    3. При правилния режисьор е окей.