Клои Грейс Морец ще бъде „Малката русалка”

Една доста позакъсняла новина, но това е положението. Все още не е ясно какво точно да очакваме от новата бъдеща версия на приказката „Малката русалка”, създадена от Ханс Кристиан Андерсен, още повече след като София Копола, която щеше да режисира, се отказа преди известно време. Причината, както често се случва, е изтъкване на „творчески различия” – в нейния случай това по-конкретно е нежеланието на Universal и Working Title да приемат щерката на Ума Търман и Итън Хоук – Мая като изпълнителка на главната роля. Според продуцентите е нужно „голямо име”, за да се привлекат повече зрители и това, на което те са се спрели, е Клои Грейс Морец.

Въпреки крехките си 18 години, Морец е на екран вече едно десетилетие и има във филмографията си над 55 заглавия (част от тях телевизионни), както и повече от 35 номинации и 20 най-различни награди от филмови форуми от цял свят. И вероятно може да се каже, че девойката наистина е „звезда”. Ние определено харесваме Морец, но честно казано не сме сигурни, че ни харесва изборът ѝ за ролята – някак си не ни се връзва с личните представи за малката русалка. Може би, защото образът на Ариел от анимацията на Disney е прекалено ярък а между двете няма много общо.

На този етап, след напускането на Копола, единствения наистина обнадеждаващ фактор в бъдещата адаптация на „Малката русалка” е, че по сценария ще работи Ричард Къртис („Наистина любов”, „Дневникът на Бриджит Джоунс”, „Четири сватби и едно погребение”, „Нотинг Хил”). Стискаме палци Disney да не претупат нещата и да изберат друг интересен режисьор. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *