Легендарно чудовище... или легендарна икона, станала за смях?
Легендарно чудовище… или легендарна икона, станала за смях?

Изключително трудно ни е да си отговорим на въпроса защо продължаваме толкова усърдно да отразяваме нелепо изглеждащия „Godzilla: Resurgence“, но поради твърдоглавието ни решихме да се напънем един (най-вероятно последен) път – може би отново в името на чистата нърдия. Както и да е, филмът вече отдавна мина по японските кина, но понеже съвсем скоро ще се завърти и по американските, имаме на линия пореден трейлър – вижте го:

https://www.youtube.com/watch?v=1sG_vlshNJg

Шокиращо, но факт – отново сме изненадани от нивото на нелепост и тъпота, струящи от кадрите, които ни се предлагат като част от официалния маркетинг на проекта. Не говорим само за бутафорията на екшъна, нито за смехотворните изпълнения, а и за покъртителния монтаж, който превръща почти цялото действие в катастрофална поредица от противоречащи си и лишени от адекватен ритъм картини на патос, пулене, неми приказки, банално зрелище и безобразни близки планове. На всичкото отгоре целият този радиоактивен шум е за едното нищо – „Godzilla: Resurgence“ ще получи наистина ограничено разпространение и едва ли ще направи някому особено впечатление (подчертаваме обаче шантавия факт, че в родината си продукцията обра овациите както на критиците, така и на публиката).

Шинджи Хигучи
Шинджи Хигучи

Режисиран от Анно Хидаеки („Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth“) и Шинджи Хигучи („The Floating Castle“), бомбастичният и амбициозен „Godzilla: Resurgence“ (с оригинално заглавие „Shin Gojira“) ще тръгне из Щатите на 11-ти октомври. За капак – ето и пореден постер, който всъщност е вариация на един от по-старите, които сме споделяли вече с вас:

Американски плакат на „Godzilla: Resurgence“
Американски плакат на „Godzilla: Resurgence“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *