Предишният филм на Джулиан Шнабел беше прекрасният Ван Гог: Пред портите на вечността (At Eternity’s Gate), за който Уилем Дефо беше отличен с номинация за „Оскар“ – нас ако питате, повече от заслужено. От тогава минаха пет години и не знаехме нищо за нови проекти на Шнабел, което дори не е толкова изненадващо, тъй като между дебюта си през 1996 с Basquiat и днес той има само шест филма, което показва, че ги подбира изключително внимателно. Сега разбираме за първото му режисьорско начинание от пет години насам и сме изключително заинтересувани.

Филмът носи заглавието In the Hand of Dante и ще бъде адаптация на едноименната книга на Ник Тошес. Интересното е, че това е проект, който Джони Деп се е опитвал да задвижи още през 2011, но нещата очевидно не са се получили. Сега снимките започват, като Деп е заменен от любимеца ни Оскар Айзък, а към него ще се присъединят Джейсън Момоа и Джерард Бътлър.

Какво знаем за историята? В книгата се разказва за това, че по някакви неясни причини, група мафиоти от Ню Йорк се сдобиват с безценен ръкопис на Божествена комедия, написан лично от Данте. Фикционализирана версия на писателя Ник Тошес (в чиято роля по всяка вероятност ще видим Айзък) е повикан, за да верифицира автентичността на ръкописа, но това се оказва прекалено голямо изкушение и той го открадва.

Звучи ни повече от интересно като история, но в същото време ни изненадва, че точно Джулиан Шнабел се е наел с режисурата. Докато има връзка със света на изкуството, където обикновено са неговите интереси, по-скоро си представяме, че ще става дума за пресечната точка между писателя и мафията и някакъв тип преследване между тях за това кой в крайна сметка ще притежава безценния артефакт. От друга страна обаче, Ник Тошес е журналист и писател с безупречна репутация, чиито книги са широко възхвалявани – както рокенрол биографиите му, така и романите, а стилът му е лесно разпознаваем, и предполагаме, че самият текст си е заслужил вниманието на Шнабел.

Комбинацията от Айзък, Момоа и Бътлър също ни е особено интересна. Оскар Айзък не е чужд на големите поредици и екшъните, но със сигурност е друга категория актьор от Бътлър и Момоа, така че ще ни е любопитно да видим как те ще се комбинират на екран. Допълнителен плюс за режисираният от Джулиан Шнабел проект е, че изпълнителен продуцент е Мартин Скорсезе.

In the Hand of Dante е получил изключение от гилдията на актьорите и снимките вече са започнали в Италия. Ще следим внимателно за новини около проекта и ще ги споделяме своевременно.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *