Шерлок

Надали все още има човек с достъп до телевизия и/или интернет, който да не е чувал за съвременните (свободни) интерпретации по сюжетите на Артър Конан Дойл, които включват превърналите се в култ образи на Шерлок и доктор Уотсън, в изпълнение на Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман. Общо взето, цялото десетилетие вече е подчинено на различни периоди от очакване между сезоните на „Sherlock”, в тях Стивън Мофат и Марк Гатис награждават верните фенове с по три пълнометражни епизода и… пак настъпва познатата „междусезонност”. В самото начало на тази година имаше една екстра – викторианският епизод, а с наближаването на 2017 ще очакваме все повече разкрития за това какво ни очаква в новите, вече заснети епизоди.

PBS публикуваха нова официална промо-снимка на сезон 4. На нея двамата главни герои категорично са се „затворили” за външни влияния (със скръстени ръце пред гърдите), а познатият проницателен поглед се впива толкова изпитателно във всеки, който погледне снимката, че всички започваме да се питаме дали IQ-то ни е достатъчно високо, за да кандидатстваме за честта да видим следващите епизоди…

Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман

Мрачните времена за Шерлок и Уотсън бяха гарантирани и от Comic-Con-трейлъра, както и от споделеното на панела, в който участваха създателите на поредицата. Не сме от хората, които си горят от желание да правят предположения за сюжет/и, затова ще припомним само това, което знаем – новите три ключови думи за предстоящите епизоди са Тачър, Смит и Шеринфорд; сред антагонистите ще бъде един от заклетите врагове на Шерлок – Кълвъртън Смит (в ролята Тоби Джоунс) и вероятно ще наблюдаваме ново включван на Мориарти (може би от друго измерение?).

Както е добре известно, съавтори на „Sherlock” са Стивън Мофат и Марк Гатис, по мотиви от творбите на сър Артър Конан Дойл. Главните роли са поверени на Бенедикт Къмбърбач, Мартин Фрийман, а техни екранни партньори са Уна Стъбс, Аманда Абингтън, Рупърт Грейвс, Луиз Брийли и Марк Гатис.

За разпространението на поредицата отговаря BBC Worldwide. Броим дните до януари…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *